- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački energetski koncern: Ne razmatramo izlazak iz projekta „Severni tok 2“

© Foto : Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaGasovod u Nemačkoj
Gasovod u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
Pratite nas
Izlazak iz projekta „Severni tok 2“ se ne razmatra, izjavio je na pres konferenciji direktor najvećeg nemačkog energetskog koncerna „E.ON“ Leonard Birnbaum.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Izlazak iz projekta ‘Severni tok 2’ se trenutno uopšte ne razmatra. On ne može biti prodat, to je jasno. Moguće je, da se on može pokloniti ruskom akcionaru, ali šta se na taj način može dobiti i kakva je to kazna?“, rekao je Birnbaum i dodao da će Nemačka, bez obzira na to što je o tome teže govoriti i što to nije popularno, kao i ranije, ispunjavati svoja prava u odnosu na „Severni tok 2“.

Birnbau je dodao da bi nezavisnost od ruskog gasa mogla da bude dostignuta u periodu od dve do tri godine i da bi terminal za tečni prirodni gas mogao biti gotov krajem 2023. godine.
U skladu sa tim je i naveo da Nemačka ne može bez ruskog gasa sledeće zime ako želi da izbegne probleme u energetici.
Energetski koncern „E.ON“ saopštio je da je prekinuo kupovinu novih količina gasa od „Gasproma“ zbog situacije u Ukrajini.
Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc ranije je naložio Ministarstvu ekonomije zemlje da preduzme „neophodan administrativni korak“ kojim bi se odmah poništila sertifikacija „Severnog toka 2“. Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova navela je da će odluka Berlina da obustavi sertifikaciju projekta naneti nepovratnu štetu rusko-nemačkim odnosima, kao i da će neizbežna posledica odustajanja od gasovoda biti nagli rast cena gasa na evropskom tržištu.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Moskva: „Severni tok 2“ – žrtva politizacije koja je dovela do vrtoglavih cena gasa u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala