- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski uveo krivičnu odgovornost zbog saradnje sa Rusijom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Prvi zamenik predsednika Vrhovne rade Ukrajine Aleksandar Kornijenko saopštio je da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao zakon na osnovu koga svaki saradnik s „državom-agresorom“ može biti poslat u zatvor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ukrajinski predsednik potpisao je Zakon o kolaboracionizmu i on će biti objavljen“, izjavio je Kornijenko za tv kanal „Ukrajina 24“.
On je, takođe, dodao da oko 20 poslanika ukrajinskog parlamenta, koji su napustili zemlju na početku specijalne operacije ruske vojske za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, po njegovom mišljenju, zbog saradnje s Rusijom moraju biti osuđeni na maksimalnu kaznu, predviđenu novim zakonom.
U januaru 2015. godine, ukrajinske vlasti zvanično su proglasile Rusku Federaciju „zemljom agresorom“. Vrhovna rada je 3. marta usvojila zakone kojima se menja krivični zakon zemlje. Prvi dokument uvodi zatvorsku kaznu za saradnju sa „državom agresorom“ do 15 godina, dok drugi omogućava zatvaranje političkih partija i pravnih lica povezanih sa osuđenima po prvom zakonu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Čitava Hersonska oblast pod kontrolom ruske vojske: Zauzeto uporište nacionalista i plaćenika
Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN na hitnoj, specijalnoj sednici Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini. - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Rusija: Ukrajinska vojska sprema provokaciju uz korišćenje hemijskog oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala