- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta su radili Srbi u NBA dok je Jokić „školovao“ Embida? /video/

© AP Photo / Chris SzagolaSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Srpski košarkaši Nemanja Bjelica, Aleksej Pokuševski i Bogdan Bogdanović nastupili su za svoje ekipe u NBA ligi u noći između ponedeljka i srede.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Niko od njih nije imao uspeha koliko Nikola Jokić u MVP duelu protiv Džoela Embida, ali bilo je zanimljivih partija.
Nemanja Bjelica je sa svojim Golden Stejt Voriorsima pobedio Vašington Vizardse rezultatom 126:112.
Uprkos tome što se posle dugo vremena vratio Drejmond Grin, Bjelica nije imao smanjenu ulogu, pa je za 25 minuta na parketu upisao sedam poena (bez promašaja, 3/3 iz igre), pet skokova i tri asistencije.
Golden Stejt je utakmicu rešio praktično do poluvremena, pošto je drugi kvartal dobio sa 40:27 i na pauzu otišao sa +16.
Najbolji je bio Stef Kari sa 47 poena i po šest skokova i asistencija. Po 20 poena ubacili su Klej Tompson i Džordan Pul.
Na drugoj strani istakao se Kristaps Porzingis sa 25 poena i osam uhvaćenih lopti. Kentejvijus Kaldvel-Poup je dodao 19, dok je Deni Avdija imao 13 poena.
Aleksej Pokuševski je nastavio da igra sve bolje i bolje i još jedanput je bio dvocifren – šesti meč zaredom – ali je njegov Oklahoma Siti Tander izgubio – šesti meč zaredom – ovog puta od Šarlot Hornetsa sa 134:116.
Pokuševski je imao 17 poena (6/11) i po pet skokova i asistencija, ali i čak šest izgubljenih lopti.
Oklahoma je u jednom trenutku utakmice dominirala, pošto je početkom druge četvrtine bilo čak +18 za domaćina, ali je Šarlot već na poluvremenu preuzeo vođstvo i u drugom poluvremenu razbio protivnika.
Još jedanput najbolji u Oklahomi bio je Šej Gildžus-Aleksander sa 32 poena, osam skokova i pet asistencija, dok se istakao i Darijus Bejzli sa 25 poena i po četiri skoka i asistencije.
Na drugoj strani najbolji su bili Teri Rozir sa 30 poena, šest skokova i četiri asistencije i Majls Bridžis sa 27 poena i šest asistencija.
Atlanta Hoksi su pobedili Portland Trejlblejzerse rezultatom 122:113 i upisali treći trijumf u nizu, ali Bogdan Bogdanović nije pronašao formu.
Bogdanović je meč završio sa samo devet poena, tri skoka i šest asistencija na užasnih 2/13 iz igre, ali je imao i dve ukradene lopte.
Atlanta je do pobede došla preokretom u trećoj deonici koju je rešila u svoju korist sa 31:17, da bi u poslednjem delu meča uz manje poteškoće došla do trijumfa.
U Bogdanovom timu još jednom je brutalan bio Trej Jang sa 46 poena, šest skokova i 12 asistencija, a najbolje ga je pratio Diandre Hanter sa 20 poena.
Na drugoj strani Džoš Hart je imao 31 poen, sedam skokova i četiri asistencije, Trendon Votford je dodao 22 poena, devet skokova i četiri blokade, dok je Brendon Vilijams imao 20 poena i šest uhvaćenih lopti.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Filmski povratak i potvrda dominacije – Jokić pokazao Embidu ko je glavni!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala