- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Filmski povratak i potvrda dominacije – Jokić pokazao Embidu ko je glavni!

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobedu nakon što su gubili 19 razlike protiv Filadelfija 76ersa u duelu dva glavna MVP kandidata – Nikole Jokića i Džoela Embida.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Denver je pobedio Filadelfiju na gostovanju rezultatom 114:110, nakon što je nadoknadio najveći ovosezonski zaostatak.
U duelu na koji se čekalo preko 800 dana Jokić je meč završio sa 22 poena (8/16 iz igre), 13 skokova i osam asistencija, uz po dve ukradene lopte i blokade.
Sa druge strane Embid jeste izgubio, ali nije podbacio, pošto je imao 34 poena (11/20), devet skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu i dve blokade.
Ipak, na kraju je pobedu ostvario aktuelni MVP i konačno savladao Embida u meču na koji su navijači čekali tačno 825 dana, uglavnom zbog povreda Kamerunca i sličnog.
Nagetsi nisu dobro počeli utakmicu, a Embid je dominirao pored Jokića.
Srpski as je gubio lopte i promašivao šuteve, dok je Embid pogađao sve, pa i trojku sa jedne noge, te je veoma brzo bio dvocifren.
Prednost domaćina je rasla i rasla, a sredinom drugog kvartala došla je i do 19 razlike.
Utakmica je tada mogla da bude prelomljena, ali je Embid dobio treći faul, a Jokić je krenuo da dominira – i nekoliko minuta kasnije bilo je samo pet poena zaostatka za Nagetse!
Momentum iz drugog kvartala Denver nije baš najbolje uspeo da prenese i na treći, pa se Fila konsolidovala i ponovo uvećala prednost. Pred poslednjih 12 minuta bilo je +7 (88:81).
Sjajni rezervista Demarkus Kazins je sa dve vezane trojke držao Denver u igri, a sredinom poslednje četvrtine istakao se ruki Bouns Hajland, koji je sa tri trojke u samo nekoliko napada vratio prednost Denveru.
Jokić je u poslednjoj deonici postigao samo tri poena, ali su dva došla za veoma bitnih +4 na minut i po do kraja, nakon čega 76ersi nisu postigli koš sve do 18 sekundi do kraja.
Braton je na 14 sekundi promašio bacanje i dao priliku domaćinu da izjednači, ali je Džordž Nijeng promašio dva šuta, a srpski centar sa linije za slobodna bacanja stavio tačku na meč.
Najbolji pored Jokića bio je pomenuti Hajland, kojeg su gledali šira i uža rodbina iz Vašingtona. On je postigao 21 poen uz mnogo bitne četiri trojke.
Vil Barton je ubacio 20 poena, Monte Moris je imao 11 uz šest asistencija, a Džamajkl Grin deset uz osam skokova.
Na drugoj strani, izuzev Embida, najviše se istakao Džejms Harden sa 24 poena, devet skokova i 11 asistencija.
Tajris Meksi je postigao 19, dok je dvocifren bio još samo Tobajas Heris sa deset poena i sedam skokova. Zanimljivo da je Matis Tajbul imao +/- od +16, sa devet poena, pet skokova, šest ukradenih i dve blokade.
NBA rezultati, ponedeljak na utorak:
Klivlend – Klipers 120:111pp
Atlanta – Portland 122:113
Filadelfija – Denver 110:114
Oklahoma – Šarlot 116:134
San Antonio – Minesota 139:149
Golden STejt – Vašington 126:112
Sakramento – Čikago 112:103
Juta – Milvoki 111:117
Lejkers – Toronto 103:114
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala