- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Savetu bezbednosti UN ćemo predložiti nacrt humanitarne rezolucije o Ukrajini

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Rusija će uskoro predložiti svoj projekat humanitarne rezolucije Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o Ukrajini koji će, između ostalog, pozivati na prekid vatre koji je postignut na osnovu pregovora, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Predložićemo naš lični humanitarni nacrt. Uskoro ćemo ga predstaviti u pisanom vidu i videćemo da li može ili ne može Savet bezbednosti da ispuni svoju misiju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ruskom predlogu biće predstavljene jasne humanitarne odredbe, kao što je poziv za prekid vatre, dostignut na osnovu pregovora, evakuacija civila, poštovanje međunarodnog humanitarnog prava, osuđivanje napada na civile i civilnu infrastrukturu, bezbedan i neometan prolaz građana, kao i neometan humanitarni pristup.
On je dodao da će prekid vatre u Ukrajini biće postignut kada se ispune zahtevi koje je postavila Rusija, odnosno demilitarizacija, denacifikacija i odustajanje od ulaska Ukrajine u NATO.
Kako je istakao, operacija će se završiti kada se ostvare njeni ciljevi.
Ranije su Meksiko i Francuska odlučili da odustanu od ideje da primene svoje humanitarne rezolucije u Savetu bezbednosti i projekat su preneli na Generalnu skupštinu.
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Nebenzja: U rezoluciji UN ni reči o ubistvima stanovnika Donbasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala