- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Rad od kuće pravno urediti: Unija poslodavaca Srbije podnela predlog Socijalno-ekonomskom savetu

CC0 / / Rad od kuće
Rad od kuće - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Unija poslodavaca Srbije objavila je danas da od nadležnih traži donošenje kvalitetnog okvira za nove oblike rada koji su postali deo prakse, kao što je rad van prostorija poslodavca, navodeći da je inicijativa već upućena Socijalno-ekonomskom savetu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Kako je istaknuto, Unija poslodavaca Srbije smatra da je neophodno pažljivo analizirati prednosti i mane rada van prostorija poslodavca, kako bi se osigurali konkurentnost domaće privrede, ali i poboljšali uslovi rada za zaposlene.
Potrebno je kroz adekvatan okvir precizirati razlike između rada od kuće i rada na daljinu i, kako su naveli, uvesti mogućnost regulisanja radnog odnosa tako da zaposleni jedan deo radnog vremena provodi kod kuće.
Smatraju i da je potrebno definisati obaveze po pitanju opreme i sredstava za rad, naknade troškova rada, kao i obaveze poslodavaca po osnovu bezbednosti na radu.
Istaknuto je i da su ovi i mnogi drugi aspekti rada od kuće trenutno neregulisani i da zato podležu arbitrarnoj proceni i odluci, što nije u korist ni poslodavaca, a ni zaposlenih.
Inicijativa Unije poslodavaca Srbije upućena je Socijalno-ekonomskom savetu, posle čega će, ako bude podržana, biti prosleđena i nadležnim organima Srbije.
Podseća se da je jedna od najupečatljivijih promena usled pandemije virusa korona bio mnogo učestaliji rad od kuće, usled zdravstvenih rizika i propisanih mera države.
Takva pojava je pokazala probleme i rizike, ali i potencijal da se situacija okrene u pravcu pozitivnih promena, navela je Unija poslodavaca Srbije, prenela je „Politika“.
laptop - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
EKONOMIJA
„Vorkejšn“ i „stejkejšn“: Došlo je novo doba rada, a produktivnost je odlična
Devojka s naočarima za računarom - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Sindrom kompjuterskog oka: Neočekivana zdravstvena posledica rada od kuće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala