- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev poručio Americi: Opravdano se plašite – istina o biolaboratorijama izlazi na videlo

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Istraga će pokazati prave namere rada u biološkim laboratorijama u Ukrajini uz učešće Vašingtona, Amerika se s razlogom plaši njihovog obelodanjivanja, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je na sastanku o nacionalnoj bezbednosti u Severno-kavkaskom federalnom okrugu Rusije rekao da se Vašington plaši obelodanjivanja istraživanja o razvoju biološkog oružja koje sprovodi na teritoriji postsovjetskih država.

„Pristigle su informacije koje potvrđuju sprovođenje vojno-bioloških programa u biološkim laboratorijama stvorenim u Ukrajini uz direktno učešće stranih konsultanata i savetnika, uključujući njihovo finansiranje iz Sjedinjenih Američkih Država. Upravo se zato SAD plaše obelodanjivanja istraživanja o razvoju biološkog oružja na teritoriji postsovjetskih država, izvedenih uz kršenje Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja“, objasnio je on.

S tim u vezi, šef ruskih obaveštajaca je podsetio da je svojevremeno baš na američkoj teritoriji bivši predsednik SAD Barak Obama tokom svog mandata naložio uvođenje moratorijuma na vršenje bioloških istraživanja sa opasnim patogenima.
„Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland nije slučajno saopštila da je neophodno da se preduzmu mere kako bi se sprečilo da sakupljeni istraživački materijali i uzorci patogena dospeju u Rusiju. I zapravo ima čega da se plaši“, naglasio je Patrušev.
Prema njegovim rečima, nije iznenađujuće što izbijanja zaraznih bolesti uočena u brojnim zemalja mogu biti direktno povezana sa aktivnostima bioloških laboratorija u Ukrajini.
Postalo je očigledno da su američki savetnici ti koji podstiču i pomažu kijevskom režimu u stvaranju biološkog i nuklearnog oružja. Rusija nije mogla da dozvoli Ukrajini da stvori nuklearno oružje koje bi ugrozilo bezbednost celog sveta, naglasio je on.

O vojnoj operaciji u Ukrajini

On je takođe rekao da su dokazi da je Kijev u martu pripremao invaziju na teritoriju Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i na Krim, dobijeni tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini.
Suočena sa pretnjama sa Zapada, Rusija je bila prinuđena da preduzme preventivne mere kako bi osigurala svoju bezbednost, napomenuo je ruski bezbednjak je u kontekstu operacije u Ukrajini.
Jučerašnji raketni napad na Donjeck je ratni zločin koji još jednom potvrđuje „nacističku suštinu kijevskog režima“, istakao je on.
„Sjedinjene Američke Države smatraju da imaju pravo da šire demokratiju širom sveta, namećući sopstveno shvatanje tog oblika političke moći, koristeći za to bilo koje metode, uključujući i vojne, ne poštujući principe međunarodnog prava, običaja, kulture i bezbednosti. drugih naroda. Dobro znamo do čega je to dovelo u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji“, podsetio je Patrušev.
„Ali izvukli smo pouke iz agresije pokrenute protiv nas koju je podsticao kolektivni Zapad uz korišćenje međunarodnih terorističkih organizacija“, objasnio je sekretar Saveta bezbednosti.
Rusija je, prema njegovim rečima, uspela da prevaziđe sve probleme stvorene spolja, između ostalog i zahvaljujući otpornosti naroda Severnog Kavkaza, „koji su često po cenu sopstvenog života davali značajan doprinos očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države“.

„I posle svega što se desilo na Severnom Kavkazu, što se sada dešava u Ukrajini, blizu naših granica u Evropi, nastavljaju da nas ubeđuju da Rusiji ništa ne preti. Kako možemo da verujemo onima koji nas stalno obmanjuju, koji nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu ubojitim oružjem, stvaraju na njenoj teritoriji tajne biolaboratorije i podstiču neonaciste?“ naglasio je Patrušev.

S tim u vezi, dodao je da Moskva smatra da je neophodno „u praksi postići“ neutralni status Ukrajine i isključiti mogućnost ulaska te zemlje u NATO.
Ne postoji garancija da američka infrastruktura protivraketne odbrane, koja se nalazi u blizini ruskih granica, neće biti korišćena za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja, napomenuo je on.
„Gde je garancija da 'napunjeno oružje' neće ponovo pucati?“, upozorio je šef ruskih obaveštajaca.

Potrebna detaljna analiza ekonomskih pretnji

U kontekstu ekonomskog rata Zapada protiv Rusije u regionima, važno je detaljno analizirati ekonomske pretnje, preduzeti mere za njihovo neutralisanje i držati društveno-političku situaciju pod stalnom kontrolom, smatra sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Ekonomski rat koji je pokrenut protiv naše zemlje ometa realizaciju nacionalnih projekata“, rekao je Patrušev, dodajući da je zbog toga važno da se još jednom detaljno analiziraju ekonomske pretnje u regionima i preduzmu mere.
Pogled na poslovni centar Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Moskva: Biolaboratorije u Ukrajini opasnost za celu Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala