- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Rusija zabrinuta zbog načina kako UN ocenjuje situaciju u Ukrajini

© AP Photo / Richard DrewPredstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Rusija je zabrinuta zbog ocene situacije u Ukrajini od strane UN i kako ta organizacija optužuje Moskvu za neselektivne udare, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je skrenuo pažnju na činjenicu da predstavnici UN osam godina nisu komentarisali napade ukrajinske vojske na stanovništvo Donbasa.
„Juče je izveden varvarski napad ukrajinskih oružanih snaga koje su koristile kasetnu municiju. Koristile su kasetnu municiju u Donjecku. Nijednog komentara. Pogledao sam zapadne vesti. Mislim da nisam video nijedan članak o ovom varvarskom napadu“, naglasio je Nebenzja.
„Generalni sekretar UN juče je pomenuo ovaj napad samo kada mu je postavljeno pitanje. Veoma smo zabrinuti kako predstavnici UN, uključujući generalnog sekretara UN i zamenicu generalnog sekretara UN Rozmari DiKarlo, ocenjuju situaciju u Ukrajini, optužujući Rusiju za neselektivne napade“, konstatovao je Nebenzja.
Prema njegovim rečima, Guterš je u svom odgovoru u ponedeljak osudio napad na Donjeck, ali je naveo da najveći deo razaranja u Ukrajini dolazi od delovanja ruskih snaga – „kao da se podrazumevalo da ovaj napad (raketni napad ‘Točka-U’ na Donjeck) nije zaslužio osudu“.
U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Putin: EU ignorisala raketni napad ukrajinske vojske na Donjeck
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala