- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Dijametralno suprotni stavovi Rusije i SAD o Ukrajini, američka uloga krajnje destruktivna

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Rusija i Sjedinjene Američke Države se imaju dijametralno suprotne pozicije po pitanju Ukrajine, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov. Uloga SAD u tragediji u Ukrajini je krajnje destruktivna, dodao je zvaničnik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Imamo dijametralno suprotan pristup dešavanjima u Ukrajini. Sve ono, što se sada događa, u značajnoj meri je posledica te politike, koju je tokom niza godina sprovodio Vašington, a koja je svesno pretvarala Ukrajinu u ‘anti-Rusiju’. Ona je svesno lišavala kijevsku vlast mogućnosti da se u ranijim etapama učini bar nešto za sprovođenje Minskih sporazuma“, rekao je Rjabkov.

On smatra da ono što se sada događa u Ukrajini je direktna posledica višegodišnjih postupaka Amerike.
Naveo je i da nema informacije da SAD žele da kontaktiraju sa Rusijom na temu Ukrajine i dodao da bi trebalo da oni prvo iskažu takvu želju, a onda će Rusija razmotriti.

„Ja nemam informaciju da su oni spremni na to. To što cirkuliše u medijima na temu jednog ili drugog raspoloženja američke strane, takođe nije istina, već deo psihološkog napada na Rusiju, element informativnog rata, zato je potrebno biti odgovoran u ocenama i ne žuriti sa zaključcima“, istakao je Rjabkov.

Uloga SAD u tragediji u Ukrajini je krajnje destruktivna, Moskva osuđuje politiku Vašingtona rekao je on i dodao da Rusija ne inicira smanjenje kontakata sa SAD.
„Kontakti nisu prekinuti i mi ne pokrećemo smanjenje kontakata sa SAD. Razumemo važnost razgovora o temama koje postoje. Ali bih želeo da napomenem da su inicijative za prekid dijaloga po brojnim važnim pravcima u poslednje vreme sprovođene upravo sa američke strane“, zaključio je Rjabkov.
Osvrnuo se i na temu izdavanja viza i istakao da nema nikakvih pomaka na rešavanju problema u funkcionisanju ambasada Rusije i SAD.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Moskva uručila protestnu notu američkom ambasadoru zbog izjave senatora o Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala