- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva uručila protestnu notu američkom ambasadoru zbog izjave senatora o Putinu

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov uručio je američkom ambasadoru u Moskvi Džonu Salivanu protestnu notu povodom skandalozne izjave senatora Lindzi Grejema o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Kako su ocenili u Ministarstvu, izjava je u suštini poziv na terorizam.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Podsetimo, američki senator Lindzi Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, porukom na društvenoj mreži Tviter pozivao građane Rusije da liše života ruskog predsednika Vladimira Putina. On je naveo i da ko to bude uradio „učiniće uslugu sebi i celom svetu“.
„Istaknuto je da se radi o javnom, u suštini terorističko pozivu, apsolutno neprihvatljivom za tako visoko pozicioniranog političara“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Takva izjava će imati teške posledice, uključujući i krivičnu odgovornost, a ukoliko američke vlasti ne preduzmu mere prema senatoru to će imati dalji razorni uticaj na rusko-američke odnose, ističe se u saopštenju.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu Grejema, rekao da u ovim teškim vremenima neki gube zdrav razum.
Sinoć se oglasila i Bela kuća istakavši da to nije zvanični stav američke vlade.
Senator Lindzi Grejem na konferenciji u Kapitol hilu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SVET
Vrhunac ludila u Americi: Senator pozvao Ruse da – ubiju Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala