- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Da li će najpoznatija kriptovaluta do kraja godine vredeti 0,0000?

© Flickr / fdecomiteBitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Najpoznatija i najjača kriptovaluta mogla bi da izgubi svu vrednost pre kraja godine, smatra Piter Šif investitor i izvršni direktor „Euro Pacifik Kapitala“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Kripto-skeptik Piter Šif istrajava sa tvrdnjama da bitkoin nema vrednosti i da je digitalni token na ivici novog pada. Na Tviteru je rekao da je najbolja kriptovaluta na putu da padne na 10.000 dolara ili čak niže.
Ovo je dugoročni grafikon bitkoina. Zamislite kako će ovaj grafikon izgledati loše kada bitkoin padne ispod 30.000 dolara”, napisao je Šif na Tviteru dodajući: „Pad na 10.000 dolara činilo bi se kao zaključavanje, ali nema razloga verovati da će se taj nivo održati kao trajni prag. Ako se ovaj dupli vrh dovrši, pravi pod je nula“.
Šif, izvršni direktor „Euro Pacifik Kapitala“, često je bio kritičan prema kriptovalutama, tvrdeći da je bitkoin masivni špekulativni balon koji će eksplodirati.
Ekonomista, najpoznatiji po predviđanju finansijskog kraha 2008, pre dve godine je objavio da ne može pristupiti svojim bitkoin fondovima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao da prihvata njegovu lozinku. Napominjući da to nije velika tragedija, rekao je: „Znao sam da je posedovanje bitkoina loša ideja, samo nikad nisam shvatio da je tako loše!“, prenosi portal Logično.
Bitkoin je izgubio više od 25 odsto vrednosti nakon što je u novembru dostigao istorijski rekord od preko 68.000 dolara. Analitičari kažu da se vrhunska kriptovaluta počela oporavljati od tromesečnog pada trenda, ali da možda još nije izašla iz „mraka“. Digitalna valuta trgovala se četiri odsto više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
EKONOMIJA
Bitkoin se oporavlja
Kriptovaluta  - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
EKONOMIJA
Stanje na tržištu kriptovaluta nepromenjeno
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
SVET
Najveća zaplena u istoriji SAD: „Poslovni anđeo“ optužen da je zgrnuo milijarde u kriptovaluti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala