- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasada SAD u Crnoj Gori reagovala na izjavu mitropolita Joanikija o krizi u Ukrajini

CC0 / Unsplash / Američka zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori pozvala je sve društvene lidere, uključujući čelnike Srpske pravoslavne crkve, da stanu u odbranu hrabrog naroda Ukrajine koji je, kako se navodi, žrtva nemilosrdnog ubijanja čiji je jedini cilj da predsednik Rusije Vladimir Putin ostvari svoje geostrateške ciljeve.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
To je iz Ambasade saopšteno na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) povodom izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija "da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".
U odgovoru Ambasade se navodi i da predsednik Putin snosi potpunu odgovornost za, kako navode, "nemoralan, neopravdan i ničim izazvan napad na narod Ukrajine".
"Znajući za šta je predsednik Putin sposoban, vreme je da Crna Gora udvostruči napore u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kako bi obezbedila svoju budućnost - prosperitetne, demokratske evropske države", naveli su iz Ambasade SAD, a preneo je Tanjug.
Mitropolit SPC u Crnoj Gori Joanikije je ranije izjavio da su "događaji u Ukrajini posledice bezbožništva", i da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".
"Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina", istakao je Joanikije.
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
REGION
Mitropolit Joanikije: Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala