- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinska vojska sprema provokaciju uz korišćenje hemijskog oružja

© AP Photo / John MinchilloVasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN na hitnoj, specijalnoj sednici Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini.
Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN na hitnoj, specijalnoj sednici Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini. - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Ukrajinske oružane snage spremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci kako bi se zatim optužila Rusija, izjavio je na sednici SB UN stalni predstavnik Rusije pri ovoj organizaciji Vasilij Nebenzja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

"Prema informacijama koje poseduje Ministarstvo odbrane Rusije, ukrajinske oružane snage aktivne vrše pripreme za provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci kako bi se optužila Rusija za navodnu primenu hemijskog oružja", rekao je Nebenzja.

On je naglasio da su 9. marta, noću, ukrajinski nacionalisti dopremili oko 80 tona amonijaka u mestu Zoločiv, severozapadno od Harkova.
"Već 10. marta, ukrajinski mediji su počeli da šire informacije o načinima zaštite prilikom hemijskog napada. Tako da nema sumnje u kom pravcu se ta ideja razvija. Tim pre što su naše američke kolege sugerisale ranije koga nameravaju da optuže za opasan razvoj događaja", dodao je on.
"Ako dođe do takve provokacije, ne daj Bože, ne govorite da vas nismo upozorili", izjavio je Nebenzja.
Kasetne bombe - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Rusija: Ukrajina primenjuje fosforne i kasetne bombe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala