- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajina primenjuje fosforne i kasetne bombe

© AP Photo / Mohammed ZaatariKasetne bombe
Kasetne bombe - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Rusija je otkrila da je Ukrajina koristila fosforne i kasetne bombe, izjavio je na zasedanju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Primetili smo da kijevski režim masovno primenjuje fosfornu municiju. O kasetnim bombama, koje su danas koristile Oružane snage Ukrajine u Donjecku i koje su ranije korišćene, sam već govorio“, rekao je Nebenzja.
Prema njegovim rečima, Kijev masovno narušava međunarodno humanitarno pravo.
„Trenutno glavna pretnja civilima u Ukrajini proističe od oružanih formacija ukrajinskih neonacista, koji sprovode pravi teror prema svojim građanima. Masovno narušavaju međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava. Nacionalisti razmeštaju tenkove, artiljeriju i višecevne bacače raketa pored vrtića i škola“, izjavio je on.
On je naglasio i da su zarobljeni ruski vojnici podvrgnuti različitim vidovima mučenja.

Nebenzja upozorava: Biomaterijali mogu pasti u ruke radikalima u Ukrajini

Ruski ambasador u UN je upozorio da postoji opasnost da u ruke ukrajinskih radila padnu biomaterijali iz laboratorija u Ukrajini.
„Još jednom želim da upozorim na opasnost da biomaterijali sa opasnim sojevima padnu u ruke ukrajinskih radikala koji su sposobni za neljudske provokacije protiv civila u ukrajinskim gradovima“, izjavio je Nebenzja.
On je zaključio da postoje informacije o mogućim diverzijama i u ukrajinskom gasovodu.
Podsetimo, ranije je gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin saopštio da je pored Vlade u centru grada pogođena ukrajinska raketa „Točka-U“. Štab teritorijalne odbrane DNR je saopštio da je ubijeno 20 ljudi, a devet je ranjeno. Ministarstvo zdravlja DNR-a je saopštilo da je 17 poginulo i hospitalizovano 28 ranjenika. Lider DNR-a Denis Pušilin je udar „Točka-U“ na Donjeck nazvao ratnim zločinom Kijeva.
Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
U Donjecku pronađeni novi dokazi: Ukrajina primenjivala kasetne bombe na civilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala