- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija zamenila Rusiju, zvanično izbačene i Ruskinje

© AP Photo / Bernat ArmangueDejvis kup reprezentacija Rusije
Dejvis kup reprezentacija Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije zamenila je Rusiju na završnom turniru Dejvis kupa, nakon što je branilac titule isključen iz takmičenja, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF). Istu sudbinu kao Rusi doživele su i Ruskinje u ženskom reprezentativnom takmičenju, baš kao i Belorusi i Beloruskinje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Srbija je izabrana kao najbolje rangirani tim koji je igrao prošle godine u polufinalu Dejvis kupa, pa će na osnovu toga zameniti Rusiju, koja je eliminisana kako bi bio izvršen pritisak zbog situacije u Ukrajini.
Srpski tim je na osnovu toga prvobitno dobio specijalnu pozivnicu organizatora, uz koju je bez učešća u kvalifikacijama direktno prošao u završnicu takmičenja u septembru, ali će sada 'vajld-karta' biti dodeljena nekoj drugoj reprezentaciji.
Odluka o tome biće doneta po završetku kvalifikacija, 4. i 5. marta, kada će biti dodeljena pozivnica jednoj od 12 eliminisanih reprezentacija. U kvalifikacijama će igrati Ekvador, Rumunija, Finska, Kolumbija, Kanada, Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka i Austrija.
Osim Srbije, prošlogodišnjeg finaliste Hrvatske i Velike Britanije koja je dobila jednu od dve specijalne pozivnice, do sada se kroz kvalifikacije na završni turnir Dejvis kupa plasiralo 12 reprezentacija: Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Holandija, Španija, Švedska i SAD.
Ženska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Ruski talas koji je „potopio“ planetu
Grupna faza završnog turnira, odigraće se u četiri grada, a četvrtfinala i polufinala igraće se u petom gradu. Domaćini će biti poznati naknadno.
Iz takmičenja je isključena i Belorusija, koja je trebalo da igra protiv Meksika u baražu za opstanak u Svetskoj grupi 1. Ovom odlukom Meksiko je ostao u Svetskoj grupi 1.
Takođe i u Bili Džin King kupu, nekadašnjem Fed kupu, isključene su iz takmičenja aktuelne šampionske ruske teniserke i njih će zameniti Australija, pod istim uslovima kao i Srbija u Dejvis kupu.
Australija tako neće igrati u kvalifikacijama, a njen protivnik Slovačka automatski se kvalifikovala za finalni deo takmičenja.
Iz takmičenja je isključena i Belorusija, koja je trebalo da igra protiv Belgije, koja je sada automatski prošla u završnu fazu.
O sankcijama ruskim sportistima u emisiji „Miljanov korner“ govorio je iskusni novinarski panel:
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Medvedev govorio o mogućnosti da Ruse proteraju iz tenisa
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Đoković prestigao Medvedeva... Ili, ipak, nije!
Danil Medvedev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Medvedev objasnio zašto je uklonio zastavu Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala