- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz Londona je otišao bez pozdrava, a sada u Barseloni piše istoriju

© AP Photo / Joan MonfortPjer Emerik Obamejang
Pjer Emerik Obamejang - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Pjer Emerik Obamejang fudbalski je vaskrsao otkako je napustio Arsenal i potpisao ugovor sa Barselonom, koja je u tim trenucima tavorila na sredini tabele u Primeri. Od tada reprezentativac Gabona postigao je pet golova u prvih šest utakmica španskog prvenstva, čime je stao rame uz rame sa velikanima katalonskog kluba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Postizanje golova za vrhunske napadače je rutina i užitak, ali neretko se desi da životne okolnosti utiču na njihovu produktivnost na terenu. Upravo to se dogodilo Pjer-Emeriku Obamejangu, koji je od gol-mašine u Dortmundu i Arsenalu, potpuno podbacio.
Nigde ga nije bilo. Ređali su se „gresi“ van terena i menadžer „tobdžija“ Mikel Arteta bio je primoran da ga precrta. Izostanci s treninga, putovanja i kašnjenje prilikom povratka u prestonicu Engleske doveli su do toga da Obamejang od prvog napadača, preko klupe, stigne do tribina. Iako je Arsenal vapio za njegovim golovima, jer osim Lakazeta i mladog Martinelija, nije imao klasičnu devetku, odlučili su da raskinu ugovor sa njim.
Usledio je rastanak i to bez pozdrava. Na mala vrata je u februaru Gabonac napustio Emirate i stigao na Nou Kamp.
„Šansa da se borim za trofeje i čast da budem kapiten ovo kluba je nešto što ću zauvek nositi u srcu. Uvek sam bio 100 odsto koncentrisan i posvećen i radio sve što mogu za ovja klub i zbog toga me boli što sam otišao bez pravog pozdrava. Ali, to je fudbal“, napisao je Obamejang na društvenim mrežama.
Ćavi je rešio da mu pruži ruku i da golgetera koji je daleko od top forme pokuša fudbalski da vrati u život.
Uspeo je! I to preko noći. Dva majstora fudbalske igre ekspresno su pronašli „zajednički jezik“. U prvih šest utakmica u Primeri, Obamejang je postigao pet golova, što je tokom bogate istorije Barselone za nogom polazilo samo velikanima: Šandoru Kočišu 1960. godine, Johanu Krojfu 1973, Kranklu 1989, Romariju 1993, Ronaldu 1996. i Zlatanu Ibrahimoviću 2009. godine.
Od Ibrakadabre, čak 13 godina u bordo-plavom dresu niko nije uspeo da pet puta zatrese mrežu u šest utakmica kada je španski šampionat u pitanju, sve do Pjer-Emerika Obamejanga.
Ponovo se smeje, ponovo je ubitačan kada se nađe u kaznenom prostoru rivala. Ponovo je „brz ko metak“ s ubitačnim golgeterskim instiktom. Ponovo radi ono što najviše voli i za šta je skupo plaćen - postiže golove!
Poslednji u nizu dao je u trijumfu Katalonaca nad Osasunom (4:0), prethodno je matirao golmana Valensije i to tri puta, a prvenac je dao protiv Atletik Bilbaa (4:0).
Sa Obamejangovim golovima stigli su i rezultati, Ćavijev mašinerija melje i trenutno je treća na tabeli iza Sevilje i Real Madrida.
Čak 16 postignutih golova na prethodnih pet mečeva i učinak od četiri pobede uz jedan remi lansirali su Blaugranu u sam vrh Primere, dok je Obamejang trenutno drugi strelac ekipe iza Memfisa Depaja koji je vlasnik deset golova.
Kristijano Ronaldo i Džejdon Sančo - Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SPORT
Sa druge planete – Ronaldo het-trikom ispisao istoriju fudbala! /video/
Nebojša Uške Vučićević - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Krug „dvojkom“ vrti u večnost!
Mohamed Salah - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
SPORT
Egipatski kralj fudbala opet napisao istoriju, ali raskid sa Englezima sve bliži
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala