- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemačka: Sankcije na uvoz ruskih energenata neće imati željeni efekat na Moskvu

CC0 / Pixabay / Sankcije Rusiji, ilustracija
Sankcije Rusiji, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Ograničavanje uvoza energenata iz Rusije neće imati željeni efekat na Moskvu, a može biti na štetu sopstvene stabilnosti, izjavio je novinarima ministar finansija Nemačke Kristijan Lindner.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Pretpostavljam da bojkot energenata neće dodatno ograničiti rusku aktivnost u kontekstu dramatičnih ekonomskih sankcija koje smo usvojili, ali će naša stabilnost biti višestruko oslabljena. Iz tog razloga, delim mišljenje nemačke kancelarke i ministra ekonomije da čak i ako ovo, naravno, ostane kao opcija, tu opciju ne treba iskoristiti“, istakao je Lindner.

On je pojasnio da nemačka vlada ne nastoji da bojkotuje uvoz energenata i da se ova opcija, naravno razmatra, ali da je to sankcija o kojoj još nije doneta odluka. Prema rečima nemačkog zvaničnika, neophodno je proveriti svaku sankciju da ne bi bila na štetu sopstvene stabilnosti.
Kako je ranije najavljeno na tviter stranici Predsedništva Saveta Evrope, na čijem je čelu trenutno Francuska, nove sankcije Evropske unije protiv Rusije, prema očekivanjima, biće uvedene u ponedeljak, sada je u toku njihova dorada i utvrđivanje.
Herbert Dis, generalni direktor Folksvagena - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
EKONOMIJA
Šef Folksvagena: Šteta od krize u Ukrajini za Evropu bi mogla da bude veća nego od pandemije
Novčanice od 100 dolara i jedna rublja - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
EKONOMIJA
Ko gubi, a ko dobija u ekonomskom ratu Zapada protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala