- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Meta“ nije dozvolila pozivanje na ubistva šefova država

© REUTERS / DADO RUVICLogo kompanije "Meta" i društvene mreže Fejsbuk
Logo kompanije Meta i društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Kompanija „Meta“ neće dozvoliti objavljivanje poziva na ubistvo šefa države na njenim društvenim mrežama ‘Fejsbuku’ i ‘Instagramu’, izjavio je potpredsednik kompanije Nik Kleg.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako prenosi agencija „Rojters“, Klegova izjava pojavila se u nedelju na internom forumu „Meta“. Prema rečima potpredsednika, kompanija pojašnjava svoj stav da se ne bi mogao protumačiti tako kao da opravdava nasilje protiv „Rusa u celini“.

„Zato, radi otklanjanja svake dvosmislenosti, još više sužavamo okvire naših direktiva kako bismo jasno pokazali da ne dozvoljavamo pozive na smrt lidera država na našim platformama“, napisao je Kleg.

Prethodno je Kleg izjavio da će se nova politika „Fejsbuka“ i „Instagrama“ primenjivati samo u Ukrajini. Istovremeno, on je istakao da neće trpeti rusofobiju na svojim platformama, kao ni bilo kakvu diskriminaciju Rusa.
Kompanija „Meta platforms“ je nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, privremeno ukinula zabranu pozivanja na nasilje protiv ruskih vojnika preko društvenih mreža „Fejsbuk“ i „Instagram“. Pored toga, prema podacima „Rojtersa“, nova politika dozvoljava takođe pozive na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog beloruskog kolege Aleksandra Lukašenka.
Nakon toga, Državno tužilaštvo Rusije podnelo je tužbu zahtevajući da se „Meta“ proglasi za ekstremističku organizaciju i da joj se zabrani delovanje u Rusiji. Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak zbog članaka o javnim pozivima na ekstremističke aktivnosti i promovisanja terorizma.
Ruska državna agencija za nadzor komunikacija „Roskomnadzor“ je na zahtev ruskog državnog tužilaštva ograničila pristup „Instagramu“ na teritoriji zemlje zbog poziva na nasilje protiv ruskih građana.
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Amerika gurnula monstruma da ubije ceo jedan narod — to više i ne krije
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Ujedinjene nacije o pozivima „Meta“ na nasilje protiv Rusa: Mi smo protiv govora mržnje
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Zaharova optužila američke društvene mreže za podsticanje nacionalizma u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala