- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova optužila američke društvene mreže za podsticanje nacionalizma u Ukrajini

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Američke digitalne platforme direktno su odgovorne za podsticanje nacionalizma u Ukrajini, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Zaharova je tim rečima prokomentarisala izjavu potpredsednika kompanije „Meta“ Nika Klega koji je rekao da će se nova politika Fejsbuka i Instagrama (privremeno ukidanje zabrane pozivanja na nasilje protiv ruske vojske) primenjivati samo u Ukrajini, te da će na taj način biti pružena mogućnost lokalnim korisnicima da iskažu gnev prema ruskim trupama.

„Ksenofobija ne zna za granice, a pogotovo internet ksenofobija. Dugi niz godina na teritoriji Ukrajine se negovao nacionalizam koji je podsticao Zapad. Danas smo svi svedoci rezultata takve politike. Vreme je da se izvuku zaključci i da se upotrebe svi resursi, prvenstveno informacioni, kako bi se zaustavilo raspirivanje mržnje. Američke digitalne platforme su direktno odgovorne za podsticanje nacionalizma u Ukrajini“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je američka kompanija „Meta“ u svetlu dešavanja u Ukrajini privremeno ukinula zabranu pozivanja na nasilje na svojim društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, ako se tiču ruskih vojnika. Takođe su dozvoljeni i pozivi na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina.
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Amerika gurnula monstruma da ubije ceo jedan narod — to više i ne krije
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala