- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jermenija dobila novog predsednika

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaNovi predsednik Jermenije Vagn Hačaturjan
Novi predsednik Jermenije Vagn Hačaturjan  - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Bivši gradonačelnik Jerevana i ministar visokotehnološke industrije Vagn Hačaturjan stupio je na dužnost predsednika Jermenije, položivši danas zakletvu na specijalnoj sednici Narodne skupštine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Jermenski parlament je iz drugog pokušaja 3. marta za petog predsednika zemlje izabrao Hačaturjana, koji je bio na funkciji gradonačelnika Jerevana 1990-ih godina. Njega je za mesto lidera zemlje predložila vladajuća partija „Građanski sporazum“.
Podsetimo, bivši predsednik Jermenije Armen Sarkisjan podneo je ostavku 23. januara. Prema njegovim rečima, ta odluka povezana je sa time što on nema instrumenata da utiče na unutrašnju i spoljnu politiku.
Inače, Sarkisjan je postao predsednik zemlje 2018. godine, nakon što ga je tadašnji jermenski predsednik Serž Sargsjan, kao lider Republikanske partije, najveće parlamentarne stranke, predložio za tu funkciju.
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SVET
Predsednik Jermenije podneo ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala