- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović jači od drame i Čilića

© AP Photo / Tertius PickardMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović napravio je podvig na Mastersu u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu pobedio favorizovanog Hrvata Marina Čilića i to posle preokreta 6:7, 6:3, 7:6. Spasio je dve meč lopte i naredni rival u šesnaestini finala biće mu bolji iz duela Ože-Alijasim i Botik van de Zandšulp.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Talentovani 22-godišnji Beograđanin izgubio je prvi set posle velike borbe i čak sat vremena igre u kalifornijskoj pustinji Indijan Velsu.
U balkanskom derbiju dvojica tenisera sebično su čuvali svoj servis, sve do šestog gema kada je Čilić uspeo da napravi brejk i da povede.
Ubrzo je na semaforu bio ispisan rezultat 5:2, ali je uporni Kecmanović uspeo da se vrati u borbu za osvajanje prvog seta i da napravi ribrejk za 5:4.
Na kraju je tajbrejk morao da odlučuje pobednika uvodnog seta i posle prave drame Hrvat, inače 24. reket sveta, uspeo je da slavi rezultatom 9:7.
Takav razvoj situacije nije psihološki uzdrmao Miomira, koji je u drugom setu „ukrao“ servis rivalu i poveo 2:0 u gemovima. Održavao je rano stečenu prednost i na kraju je slavio rezultatom 6:3, što mu je obezbedilo treći set.
Malo je nedostajalo srpskom teniseru da odmah napravi brejk, ali je Čilić uspeo da odbrani tri brejk lopte i da povede.
Igralo se gem za gem, bez brejka - 6:6. Usledio je tajbrejk u kojem se Kecmanović posle drame i dve spasene meč lopte revanširao Hrvatu za poraz u tajbrejku prvog seta.
Kecmanović je rezultatom 8:6 slavio i plasirao se u treće kolo.
Ruski teniseri ostvarili su polovičan učinak u drugom kolu Indijan Velsa.
Aslan Karacev koji je bio favorit protiv Amerikanca Stiva Džonsona, neočekivano je poražen u dva seta - 7:6, 6:4, dok je Andrej Rubljov bio bolji od Nemca Dominika Kepfera 7:5, 6:4.
Danil Medvedev, svetski broj jedan, "počistio" je sa terena Tomasa Mahača - 6:3, 6:2, dok je Karen Hačanov eliminisan od Bruksbija - 6:0, 6:3.
Španski teniser Rafael Nadal - Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Glasina ili istina – Nadal pomerio meč da bi igrao golf?
Srpski teniser Novak Đoković proslavlja pobedu nad Špancem Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona. - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Meknami napao britanskog novinara – zbog Đokovića i „sramnog komentara“
Nik Kirjos, australijski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Nova predstava, stari glumac /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala