- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stejt department: SAD neće pritiskati Ukrajinu da uđe u NATO

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMZgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države neće pritiskati Ukrajinu da uđe u NATO, saopštio je Stejt department.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Nećemo komentarisati stav drugih članica NATO-a, ali mi stalno govorimo da suverene države imaju pravo da same biraju svoje saveze i da donose sopstvene odluke o bezbednosti. I govorili smo da u procesu ovog rata nećemo pritiskati ni Ukrajinu, niti bilo koju drugu zemlju da stupi ili ne stupi u NATO“, saopštio je Stejt department.
Predstavnik Stejt departmenta je u izjavi za Sputnjik rekao da su SAD spremne za diplomatske korake radi rešavanja krize u Ukrajini koje bi u Kijevu smatrali korisnim.
„Ukoliko postoje diplomatski koraci koje bi ukrajinska vlada smatrala korisnim, spremni smo da ih napravimo. Pritom ruske namere ostaju jasne, sudeći po onome što se događa na terenu“, rekao je predstavnik Stejt departmenta komentarišući izjavu Vladimira Zelenskog da Zapad ne učestvuje u rešavanju krize u Ukrajini.
SAD široko podržavaju „diplomatiju i ukrajinske napore da se postigne prekid vatre sa Rusijom i povlačenje ruskih snaga“, rekao je predstavnik Stejt departmenta.
„Pozivali smo Rusiju da zaustavi ovaj sukob od samog početka“, rekao je portparol.
„Radimo na tome da osiguramo da Ukrajina ima najčvršću moguću pregovaračku poziciju, uključujući povećanje pritiska na Rusiju sa značajnim posledicama i pružanje odbrambene pomoći Ukrajini da bi se zaštitila“, rekao je predstavnik Stejt departmenta.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Zelenski predlaže Jerusalim za pregovore Moskve i Kijeva: Ukrajina ne želi da ratuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala