- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krim: SAD htele da otvore biolaboratoriju na poluostrvu

© Sputnik / Rostislav Netisov / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su, u vreme kada je Krim bio deo Ukrajine, kovale planove da otvore u Simferopolju svoju biološku laboratoriju, izjavio je stalni predstavnik Republike Krim pri predsedniku Rusije, vicepremijer krimske vlade Georgij Muradov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Biološko oružje se godinama razvijalo u tajnim laboratorijama Pentagona na teritoriji Ukrajine. Ova tema je poznata Krimljanima, pošto su SAD planirale da stvore sličnu laboratoriju na poluostrvu, ali je samo ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom marta 2014. godine sprečilo sprovođenje planova za stvaranje patogena na Krimu“, rekao je Muradov za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, tada su na teritoriji nekadašnje sovjetske stanice protiv kuge u Simferopolju zaposleni u Rospotrebnadzoru pronašli 104 posude sa ektoparazitima pripremljene za slanje u inostranstvo, 46 uzoraka unutrašnjih organa glodara i 105 uzoraka seruma ljudske krvi.
„U istoj toj stanici protiv kuge čuvana su dokumenta, prema kojima su Amerikanci nameravali da otvore svoju biolaboratoriju u Simferopolju. Sadašnji ukrajinski ‘nalazi’ samo potvrđuju zaključke ruskog rukovodstva da se Ukrajina pretvarala u odskočnu dasku za potencijalne agresiju na našu zemlju, uključujući i uz pomoć vođenja ‘tajnog biološkog rata’“, istakao je Muradov.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik Trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, rekao je on.
Rusija u vezi sa činjenicama o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini ne isključuje mogućnost pokretanja mehanizma konsultacija u okviru Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Komentarišući informacije o biološkim laboratorijama koje finansiraju SAD u Ukrajini, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan pozvao je Vašington da razjasni svoje aktivnosti o biološkoj militarizaciji u zemlji i inostranstvu.
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Mikrobiolog: SAD pretvorile Ukrajinu u superpoligon za stvaranje biološkog oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala