- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Slučaj pale letelice – Ministarstvo odbrane Rumunije: Dron iz pravca Ukrajine otišao ka Mađarskoj

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/VargaA/Cropped photo / Bespilotna letelica Tu-141 Striž
Bespilotna letelica Tu-141 Striž - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rumunije saopštilo je da se tokom noći na 11. mart u vazdušnom prostoru Rumunije iz pravca Ukrajine pojavio dron koji je napustio rumunsku teritoriju za tri minuta i usmerio se ka Mađarskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Dron je tokom noći pao u zelenu zonu oko Zagreba, začula se eksplozija, ostao je krater u zemlji, a taj rejon je zatvoren. Policija je pronašla u blizini dva padobrana. Pretpostavlja se da je to najverovatnije dron Tu-141 „Striž“ sovjetske proizvodnje koji je doleteo iz Ukrajine.
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je ranije rekao da je dron koji je tokom noći pao u Zagrebu doleteo iz Ukrajine, a u ukrajinskoj ambasadi incident nisu komentarisali. Hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavio da je dron doleteo iz Mađarske, odakle je stigao iz Ukrajine.
U Ministarstvu odbrane Rumunije su naveli da je dron leteo velikom brzinom i na maloj visini. S obzirom da su bili i loši vremenski uslovi nije bilo moguće identifikovati leteći objekat.
Zvanični Zagreb aktivno podržava Kijev u specijalnoj ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini. Hrvatska je primila više od četiri hiljade ukrajinskih izbeglica, podržala sankcije protiv Rusije i zabranila ruskim avionima da ulaze u vazdušno prostranstvo.
Hrvatsko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je isporučilo pešadijskog naoružanje u iznosu od 16,5 miliona evra za opremanje četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine. Prema medijima u Ukrajinu je otišlo da ratuje oko 200 hrvatskih dobrovoljaca.
Bespilotna letelica Tu-141 Striž - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Ruski vojni stručnjak: Letelica u Zagrebu može biti dron „Striž“ lansiran iz zapadne Ukrajine
Ruska ambasada - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
REGION
Ruska ambasada u Hrvatskoj o padu letelice: Nemamo takve dronove od 1991. godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala