- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi paket sankcija Evropske unije protiv Rusije planiran za subotu

Pratite nas
Novi, četvrti po redu paket sankcija Evropske unije protiv Rusije će biti usvojen u subotu, navodi se u pisanoj izjavi šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Sutra ćemo primeniti četvrti paket sankcija koji će biti usmeren na još veću izolaciju Rusije od svetske ekonomije i nateraće je da plati još veću cenu za operacije protiv Ukrajine“, navodi se u dokumentu.

Ona je saopštila da su te mere usmerene na to kako bi Rusija imala manje resursa za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.
Šefica Evropske komisije je dodala i da Evropska unija može izdvojiti nekoliko milijardi evra za pomoć ukrajinskim izbeglicama.
Ursula fon der Lajen se osvrnula i na cenu električne energije i navela da će Evropska komisija u martu predstaviti opcije za ograničavanje uticaja rasta cena gasa na električnu energiju. Kako je istakla, ideja da se smanji upotreba ruskog gasa u Evropskoj uniji za dve trećine u 2022. godini ne podrazumeva zabranu uvoza.
Pored toga, ona je navela, da EU namerava da suspenduje ovlašćenja Rusije u Međunarodnom monetarnom fondu i Svetskoj banci.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Generalni sekretar NATO-a: Niko ne želi sankcije Rusiji, one utiču na sve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala