- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Generalni sekretar NATO-a: Niko ne želi sankcije Rusiji, one utiču na sve

© AP Photo / Vesa MoilanenGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je uvođenje sankcija Rusiji podrška koju zemlje članice alijanse pružaju Ukrajini u trenutnoj situaciji, ali je naglasio da te mere utiču na sve.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Uvodimo neviđene sankcije Rusiji... Niko ne želi ove sankcije, one imaju uticaj na ceo svet, uključujući i zemlje koje uvode te sankcije. Ali, u isto vreme, mi smo dužni da odgovorimo", rekao je Stoltenberg na Diplomatskom forumu u Antaliji,odgovarajući na pitanje da li oštre sankcije Rusiji mogu da povrate mir.
Generalni sekretar NATO-a je, takođe, rekao da alijansa nikada nije tvrdila da je članstvo Ukrajine „neizbežno“ i da je pitanje bliske budućnosti.
„Odluka da li će ući u NATO je na Ukrajini. Pored toga, na trideset članica alijanse je da odluči da li je Ukrajina spremna za članstvo. Odavno je očigledno da članstvo Ukrajine nije nešto neizbežno , a nenešto što bi trebalo da se desi u bliskoj budućnosti. Reč je o principu prava svake zemlje da sama odlučuje", rekao je Stoltenberg.
Prema njegovim rečima, alijansa neće odustati od politike „otvorenih vrata“.
„Politika otvorenih vrata NATO-a ne utiče samo na Ukrajinu. Švedska i Finska, koje nisu članice NATO-a, takođe se kategorički protive odlukama da se alijansa ne širi", naglasio je Stoltenberg i dodao i da „Rusija mora da poštuje nezavisno pravo slobodnih zemalja da uđu u NATO“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Putin: Ima napretka u pregovorima sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala