- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusko tužilaštvo traži da se „Fejsbuk“ i „Instagram“ proglase ekstremističkim

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaGeneralno tužilaštvo Ruske Federacije
Generalno tužilaštvo Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Rusko državno tužilaštvo zatražilo je od suda da se kompanija „Meta“, u okviru koje posluju društvene mreže Fejsbuk i Instagram, proglasi ekstremističkom i ujedno zabrani njena aktivnost u Rusiji.
Kako se navodi, aktivnosti kompanije „Meta“ mogu da se kvalifikuju kao javni poziv na ekstremizam i promovisanje terorizma.
Rusko državno tužilaštvo je ujedno i poslala Državnoj agenciji za nadzor komunikacija „Roskomnadzor“ zahtev da se ograniči pristup društvenoj mreži Instagram.
Ove mere se, međutim, neće odnositi i na „Vocap“ budući da je to u pitanju mesindžer, a ne društvena mreža, navodi neimenovani izvor za ruske medije.

Očekujemo zvaničnu reakciju kompanije „Meta“

Moskva očekuje od kompanije „Meta“ zvaničnu reakciju o pozivima na nasilje prema građanima Ruske Federacije, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

„Zapadni mediji pišu da je zbog situacije u Ukrajini kompanija ’Meta‘ omogućila korisnicima Fejsbuka i Instagrama da u pojedinim zemljama pozivaju na nasilje protiv građana Rusije. Očekujemo zvaničnu reakciju kompanije. Pored toga, želimo odgovor i, ako je zaista i postojala instrukcija tog tipa, ko ju je inicirao i odobrio?“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Ako su Fejsbuk i Instagram dozvolili pozivanje na nasilje protiv Rusa - stižu odlučne mere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala