- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ako su Fejsbuk i Instagram dozvolili pozivanje na nasilje protiv Rusa - stižu odlučne mere

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Rusija će proveriti da li su Fejsbuk i Instagram dozvolili pozive na nasilje protiv Rusa, a ako je to istina potrebno je obustaviti njihov rad, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„To je informacija koja zahteva zaista, zaista pažljivu potvrdu i analizu. Ne želimo da verujemo na reč Rojtersu, jer je to veoma teško zamisliti. Naši odgovarajući resori će istražiti da li je to zaista tako i nadajmo se da nije. Jer ako jeste, uslediće najodlučnije mere usmerene na obustavljanje rada te kompanije“, rekao je Peskov.

Kompanija „Meta platforms“ je u svetlu događaja u Ukrajini privremeno ukinula zabranu pozivanja na nasilje protiv ruske vojske na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, saopštio je portparol kompanije Endi Stoun. Kako javlja agencija Rojters, kompanija „Meta“ takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske.
Kasnije je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin naložio komitetu Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije da pripremi dopis Generalnom tužiocu Rusije i Istražnom komitetu sa zahtevom da se odmah preduzmu mere protiv kompanije „Meta“.

Kremlj o bankrotu Rusije: Nema uslova za tako nešto

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da uslova za objavu bankrotstva Rusije faktički ne postoji, sem ako se oni ne imputiraju veštački.

„Čuli smo izjave rukovodilaca naših finansijskih institucija, između ostalog i Ministarstva finansija, o dovoljnim rezervama za isplate svih naših dugova u rubljama. Faktički nema uslova za bankrotstvo“, rekao je on.

Upitan da prokomentariše najavu novih sankcija od strane Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) Peskov je rekao da te države stalno nešto pripremaju.
„Hajde da sačekamo i da vidimo. Oni stalno govore o da pripremaju nove i nove mere. Mi ćemo svakako reagovati na sve to“, dodao je.

Dobrovoljci iz Rusije nisu opcija

Pitanje angažovanja ruskih dobrovoljaca u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini se ne razmatra, pojasnio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu uglavnom govorio o dobrovoljcima koji su se prijavili sa Bliskog istoka, iz Sirije.
Prema tome, nije bilo govora o našim sugrađanima“, prokomentarisao je Peskov. Takođe je precizirao da nije upoznat sa tim da li je planirano slanje dobrovoljaca iz Rusije.
Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija zatvori zapadne granice, Peskov je rekao da jačanje zapadnih granica Rusije nije povezano sa njihovim zatvaranjem.

„To je povezano sa tim što u svetlu specijalne vojne operacije u Ukrajini NATO i pojedine zapadne zemlje koriste situaciju kako bi jačale vojni potencijal u blizini naših granica. To zahteva od nas da delujemo“, rekao je Peskov.

On je dodao da se čeka izveštaj ministra odbrane Rusije, te da se ruski predsednik složio da je potrebno jačanje zapadnih granica zemlje.
Pripadnici Narodne milicije DNR u Volnovahi - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Jutjub blokirao ruske medije širom sveta; SAD planirale da otvore biolaboratoriju na Krimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala