- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otrov iz Pentagona: Zašto su Amerikanci „gajili“ krpelje i buve u Ukrajini

© Foto : PixabayKrpelj
Krpelj - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Ukrajina je postala velika laboratorija u kojoj se izučavaju agensi za biološko ratovanje, a ono što je dobro u celoj priči je da su Rusija i Kina iznudile raspravu o tome u Ujedinjenim nacijama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ovako toksikolog Radomir Kovačević komentariše otkriće ruskog Ministarstva odbrane o postojanju Pentagonovih biolaboratorija na tlu Ukrajine.
Podsećamo, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da sa velikim stepenom verovatnoće može da se zaključi da je jedan od zadataka Amerike i njenih saveznika stvaranje bioagenasa sposobnih da selektivno unište različite etničke grupe stanovništva. Ove zadatke izvršavale su biolaboratorije u Ukrajini pod kontrolom Pentagona.
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Jezivi projekat UP-4: Amerikanci razvijali biološko oružje za uništavanje etničkih grupa

Biološki rat je najjeftiniji od svih ratova

Proizvodnja mikroorganizama u svrhe biološkog rata na tlu Ukrajine apsolutno je moguća, ocenjuje on.
„Mene apsolutno ovo nije iznenadilo. Mi ne znamo gde su oni locirali te laboratorije, to su čitavi objekti sa kontejnerima, jer treba čuvati mikroorganizme i onda ih upotrebiti“, kaže Kovačević.
Od svih oblika oružja, biološko je najjeftinije, o čemu svedoče i mala ulaganja Pentagona u laboratorije u Ukrajini – čak ni visokosofisticirana oprema koja se koristi u eksperimentima nije skupa. Uz to, ona je i lako dostupna.
„Počev od elektronskog mikroskopa, koji uveličava za više od milion puta. Uz njegovu pomoć moguće je pratiti sve, od genetičkog materijala, svaku ćeliju, bez obzira da li je ljudska ili je, pak, neki mikroorganizam. Kad kažem mikroorganizam, mislim na bakterije, koje su, ne samo visokoinfektivne, nego i toksične, ali i sve moguće viruse“, objašnjava Kovačević.
Osim elektronskog mikroskopa, kao opremu koja se koristi za eksperimente, doktor Kovačević navodi i centrifuge, koje su takođe svuda dostupne i poseduju ih sve laboratorije. Metodom centrifugalne separacije subcelularnih čestica moguće je pratiti sve tokove u ćeliji jer se prethodno koriste takozvani markeri, odnosno obeleživači, dodaje on. Otkriće helikoidne strukture DNK omogućilo je insercije gena – transplantaciju gena iz jednog u drugi organizam.
Biohazard - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SVET
Otkriće o monstruoznim američkim planovima: Ovo bi moralo da preokrene svetsko javno mnenje
Postoje primeri u istoriji kada je biološko ratovanje korišćeno – koristio ga je Džingis kan, koristili su ga britanski, francuski i španski kolonijalisti na američkim kontinentima; koristili su ga i Japanci u II svetskom ratu – u Kini su imali farme buva zaraženih virusom bubonske kuge koje su planirali da puste među kinesku populaciju, ističe Kovačević i dodaje da je sve to rađeno na rudimentarnom nivou. Sada su, kaže, zahvaljujući metodi insercije gena, mogućnosti fantastične.

Ptice kao biološke bombe

Kao posebno neodgovorno ponašanje Pentagona u Ukrajini, načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov naveo je projekat UP-4, u okviru koga su izučavane mogućnosti širenja posebno opasnih infekcija preko ptica selica.
Kovačević se slaže sa mišljenjem ruskog kolege.
„Sve je to moguće. Ali, kako će kontrolisati letove ptica, jer ne može da se napravi izolacija samo jedne vrste“, pita se on.
Radi se o takozvanoj transmisiji između životinjskih vrsta i čoveka. Pojedine životinjske vrste uzimaju se kao prirodni rezervoari agenasa – i to životinje na nižem stupnju razvoja, kao što su glodari ili buve.
Ipak, naš sagovornik veruje, kako kaže, da Amerikanci nisu planirali prenos toksičnih agenasa samo preko životinja, već i na neki drugi način. Na primer bombama koje nisu punjene eksplozivom, već toksičnim materijama, zaključuje Kovačević.
Pentagon se u Ukrajini interesovao, ne samo za ptice i slepe miševe kao prenosioce patogenih agenasa, već i za insekte, buve i krpelje kao prenosioce infekcija, a proučavani su uzročnici antraksa i svinjskog gripa.
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland svedočeći pred Senatom potvrdila je postojanje američkih biolaboratorija u Ukrajini i naglasila da Vašington i Kijev zajedno rade na tome da materijali koji su prikupljeni ne dospeju u ruke ruskih snaga. na postojanje američkih biolaboratorija, ne samo u Ukrajini, već i širom sveta, upozorilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova, dok je Rusija o ovoj temi zatražila posebnu sednicu Saveta bezbednosti UN.
Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Američke biolaboratorije u Ukrajini eksperimentisale sa virusom korona slepih miševa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala