- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkriće o monstruoznim američkim planovima: Ovo bi moralo da preokrene svetsko javno mnenje

CC0 / Matt /Flickr / Biohazard
Biohazard - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini pokazuju da su se SAD spremale za biološki rat. Ovo otkriće moglo bi da preokrene svetsko javno mnenja o specijalnoj ruskoj intervenciji, kao i da joj da šire značenje od onoga zbog čega je pokrenuta. Otkriće biolaboratorija baca veliku moralnu ljagu na SAD i Ukrajinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Ako dokumenti, koji bi, prema rečima ruskog zvaničnika uskoro trebalo da budu stavljeni na uvid javnosti, pokažu da su laboratorije bile stavljene u funkciju vođenja biološkog rata, ne bi bila ugrožena samo Rusija i ukrajinsko stanovništvo. Bila bi to i globalna opasnost, kaže Aleksandar Gajić iz Instituta za evropske studije.
„Videli bismo da su rađeni eksperimenti koji bi mogli da dovedu do drugih pandemija, i u tom svetlu ruska intervencija bi imala jedno drugačije sagledavanje u očima svetskog javnog mnenja ili barem njegovog najvećeg dela. Sa druge strane, ono baca drugačije svetlo na umešanost Amerikanaca u podršci režimu u Kijevu“, kaže on.
Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Američke biolaboratorije u Ukrajini eksperimentisale sa virusom korona slepih miševa

Moralna ljaga bačena na SAD i Ukrajinu

Na ovaj način, dodaje naš sagovornik, kompromituje se i kijevski režim, ne samo u očima svetskog javnog mnenja, već i u očima sopstvenog stanovništva. Jer, ako su vlasti u Kijevu sklopile sporazum da sopstveno stanovništvo izloži eksperimentima sa patogenim supstancama ili proučavanju genetskog materijala, a pri tome nisu imale nikakvu kontrolu nad laboratorijama, briga ukrajinskih vlasti za stanovništvo je pod velikim znakom pitanja.
„Odnosno, jasno se vidi da se radi o nebrizi, bezosećajnosti i bezobzirnosti. Tako da to i u moralnom i u političkom smislu ima strahovite implikacije i za razumevanje odnosa SAD prema Ukrajini, a sa druge strane i prema Rusiji i ruskoj intervenciji“, smatra Gajić.
Gajić naglašava da bi bilo dobro da Rusija što pre stavi sve dokumente koje je pronašla na uvid javnosti, ali takođe ukazuje i na kontradiktornosti u ponašanju Zapada i Sjedinjenih država.
„Sa jedne strane se najave da će dokumenti biti objavljeni apriori odbacuju kao lažne vesti i deo propagandnog rata, dok sa druge strane vidimo da Viktorija Nuland ispred Stejt departmenta donosi odluke o povlačenju preostalih biolaboratorija da ne bi pali Rusima u ruke. Ako tu ništa nije problematično i kompromitujuće, zašto bi neko žurio sa odlukama da se uklone svi tragovi“, pita se on.
Prema rečima gostujućeg profesora na Moskovskom državnom univerzitetu za međunarodne odnose (MGIMO), Stevana Gajića, otkriće aktivnosti biolaboratorija u Ukrajini je nešto što će kompromitovati Vašington kao nikada do sada.
Biolaboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SVET
Američke biolaboratorije duž granica sa Rusijom i Kinom /video/
„Ova buka protiv Rusije bez presedana, posebno gušenje ruskih medija van granica Rusije, govori o tome da postoji strašna nervoza i da nešto mora da se sakrije. Očigledno je da su Rusi znali šta da traže, da su imali informacije da se ove stvari dešavaju, i da je od bezbednosti Ukrajine, teritorijalnog suvereniteta, brige za stanovništvo i svih ostalih fraza koje čujemo poslednjih dana, da ih nešto zaista žulja što može njih da kompromituje“, objašnjava Gajić.

Dokle ide zekina rupa

Obojica sagovornika Sputnjika saglasni su da otkriće aktivnosti biolaboratorija u Ukrajini otvara mnoga pitanja vezanih i za pandemiju koronavirusa. S obzirom da je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su u američkim biolaboratorijama u Ukrajini vršeni eksperimenti sa koronavirusom slepih miševa, postavlja se pitanje porekla pandemije Kovida-19, kaže Aleksandar Gajić.
Pitanje šta se događalo u poslednje dve godine je za Stevana Gajića jedno od najzanimljivijih.
„Ismevan je bilo kakav pomen u ozbiljnoj raspravi da se nešto dešava sa biološkim oružjem. Sada sve to postaje realno i mislim da ćemo, kako se to u „Alisi u zemlji čuda kaže“, otkriti dokle ide zekina rupa“, zaključuje on.
Podsećamo, portparol ruskog Ministarstva odbrane, general Igor Konašenkov, obelodanio je nove podatke o aktivnostima biolaboratorijama na tlu Ukrajine, koje su bile pod kontrolom Pentagona. Cilj bioloških istraživanja u Ukrajini, koje finansira Pentagon, predstavlja stvaranje mehanizma za tajno širenje smrtonosnih patogena, istakao je on.
Prema Konašenkovim rečima u ovim laboratorijama sprovođeni su eksperimenti sa virusima korona slepih miševa, a dokumenti koji su pali u ruske ruke pokazuju da je američka strana planirala da 2022. radi i na patogenima ptica, slepih miševa i gmizavaca u Ukrajini, uz dalji prelazak na proučavanje mogućnosti da prenose afričku svinjsku kugu i antraks.
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Jezivi projekat UP-4: Amerikanci razvijali biološko oružje za uništavanje etničkih grupa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala