- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedevu su oduzeli zastavu, ali ne mogu i tri cilja

© REUTERS / HENRY ROMERORafael Nadal i Danil Medvedev
Rafael Nadal i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev učestvovaće na Mastersu u Indijan Velsu prvi put bez zastave Rusije pored svog imena. Na to će pokušati da se previše ne obazire jer pred sobom ima nekoliko jasnih ciljeva.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Masters u Indijan Velsu, nezvanični „peti Grend slem sezone“ jer traje dve skoro dve nedelje i pobednik mora da odigra šest, odnosno sedam mečeva, počinje 10. marta.
Đokovića neće biti, a već prvog dana takmičenja na terenu su se našla tri od četiri srpska predstavnikaFilip Krajinović je savladao Dušana Lajovića, dok Đere posle preokreta eliminisao Korejca Kvona.
Medvedev će, baš kao i Nadal i ostali nosioci, biti slobodan u prvom kolu i krenuće takmičenje od druge runde, a put do potencijalnog trofeja biće mu nimalo prijatan.

Prva titula u 2022?

Iako igra dobro od početka sezone, Medvedev nije uspeo da osvoji nijedan trofej.
Sa Rusijom nije odbranio ATP kup, na Australijan openu je izgubio u finalu od Nadala iako je vodio 2-0, dok ga je isti protivnik zaustavio i u Akapulku.
Sve u svemu, od početka godine čak 12 pobeda i samo tri poraza. Nijedan trofej, ali – skok na prvo mesto ATP rang liste.
I pored tog ogromnog uspeha kojim je ispisao nove strance istorije ruskog, ali i svetskog tenisa, ono što definitivno nedostaje Rusu je titula, a uprkos porazima od Rafe ove sezone na turnir u Indijan Velsu dolazi kao prvi favorit.

Trnovit put i – osveta

Medvedev će se u drugom kolu sastati ili sa Australijancem Popirinom ili sa Čehom Mačhačom, što ne bi trebalo da bude nikakav problem za njega.
U trećoj rundi ići će na ili Monfisa ili boljeg iz duela Lajović Krajinović. Iako su sva tri igrača znala da pruže ozbiljan otpor Medvedevu, za prvog tenisera sveta ne bi trebalo da bude problema.
Potencijalne poteškoće dolaze u četvrtom kolu gde mu je projektovan duel sa Karlosom Alkarasom ili Robertom Bautistom Agutom.
Medvedev i Alkaras su igrali jednom, prošle godine na Vimbldonu, kada je bilo rutinskih 3-0 za Rusa, a upravo će za mlađeg Španca i navijati u duelu sa Agutom.
Iskusni španski teniser je jedan od retkih igrača koji mogu da se pohvale savršenim učinkom protiv Medvedeva, pošto ima poprilično začuđujućih 3-0 u pobedama, uz samo jedan izgubljen set.
Četvrtfinale, polufinale, finale...
Medvedev je svakako bio na drugoj strani žreba od Đokovića, ali sa njim ne bi mogao da se sastane pre eventualnog finala. Ukoliko, pak, dođe do meča za titulu, tu će mu posao biti mnogo lakši jer je najbolje rangirani teniser na drugoj strani žreba Aleksandar Zverev.
Od toga mu ni posao u četvrtfinalu neće biti mnogo lakši, jer je tu projektovan duel sa velikim rivalom i „bivšim prijateljom“ Stefanosom Cicipasom.
Ono što će svi iščekivati i gledati biće duel u polufinalu protiv Nadala, ukoliko do istog dođe, što bi bio treći okršaj ove sezone.
Njihova statistika kaže da Rafa vodi sa 5-1, ali i da je oba puta ove godine bio bolji – sa 3-2 u Melburnu i 2-0 u Akapulku, što će Medvedevu biti dodatni motiv za osvetu.
Uslovi će više odgovarati Rusu, a činjenica da Nadal pred početak turnira ima skor od 15-0 u 2022. sigurno je nešto što će na „Bika sa Majorke“ staviti dodatni pritisak.

Faktor „Novak Đoković“

Iako srpski teniser neće učestvovati na turniru, o njemu će se svakako govoriti u raznim kontekstima, a jeda od njih će biti borba za prvo mesto na ATP rang listi.
Medvedev će sigurno biti zadovoljan time što Novaka neće biti ni u Indijan Velsu ni u Majamiju, jer to znači da će mu prvo mesto biti „zaključano“ još na barem nekoliko nedelja.
Ukoliko ATP ne bude objavio rang listu 14. marta, a potencijalno neće jer je taj datum usred Indijan Velsa, Medvedev neće ni na nedelju dana spasti sa vrha svetskog tenisa.
Rus na pomenuta dva turnira brani po 90 bodova, tako da praktično, ukoliko ne bude šokantno gubio, može samo da poveća prednost nad Novakom, a potencijalno čak i za skoro 2.000 bodova ukoliko osvoji oba turnira.
To, naravno, neće biti lako, ali će sigurno biti nešto čemu će 26-godišnji rus stremiti.
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Medvedev govorio o mogućnosti da Ruse proteraju iz tenisa
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Federer o tehnologiji koja je promenila sve: „Ovo je ludilo i bacanje novca!“
Novak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
„Gde god da odem, svi hoće da se pridružim gaženju“: Čuveni Australijanac o Đokovićevom tretmanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala