- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preokret Srbina u Indijan Velsu, Kirjos siguran na startu

© AP Photo / CATHRIN MUELLERSrpski teniser Laslo Đere
Srpski teniser Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere uspeo je posle preokreta da se plasira u drugo kolo Mastersa Indijan Vels. Đere je imao set zaostatka protiv Korejca Kvona, ali je na kraju uspeo da slavi rezultatom 2:6, 6:3, 6:4 i u narednom kolu rival će mu biti Italijan Janik Siner.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Korejac je daleko bolje otvorio susret u Indijan Velsu i već u prvom gemu uspeo je da ukrade Srbinu servis.
Ekspresno je poveo i sa 2:0, posle čega se igralo gem za gem, sve do sedmog gema u kojem je Sunvu Kvon još jednom napravio brejk, što je na kraju bilo dovoljno za ubedljivih 6:2.
Korejac koji je 64. igrač na ATP rang listi imao je ulogu favorita protiv Đerea koji je 52. reket sveta, ali je Srbin na kraju bio taj koji se radovao.
Laslo je i drugi set otvorio po uzoru na prvi - očajno! Izgubio je servis i ponovo je bio u zaostatku, morao je da juri prednost rivala.
Čekao je i dočekao svoju šansu Laslo Đere u četvrtom gemu drugog seta kada je uspeo da napravi ribrejk i da se vrati u meč - 2:2.
U tim trenucima Srbin se razigrao, delovao je daleko sigurnije i to se ekspresno odrazilo na rezultat.
Nakon što je poveo 3:2 u gemovima, napravio je novi brejk i to mu je trasiralo put ka osvajanju drugog set, ujedno i izjednačenja.
Na krilima osvojenog seta, Đere je na otvaranju trećeg uspeo da "ukrade" Korejcu servis i da u potpunosti preokrene situaciju u svoju korist.
Brzo je poveo i 2:0 i čuvao je brejk prednosti sve do šestog gema, kada je dozvolio Kvonu da anulira stečenu prednost - 3:3.
Ipak, Đere je pokazao mentalnu snagu onda kada je to bilo najpotrebnije. Ponovo je u devetom gemu napravio brejk, poveo 5:4, a onda je na svoj servis prepustio Korejcu samo jedan poen i plasirao se u drugog kolo, gde ga čeka deseti nosilac Italijan Siner.
U noći između četvrtka i petka na teren je izašao i Nik Kirjos koji je lako izašao na kraj sa Sebastijanom Bezom.
Kontroverzni Australijanac prvi set je dobio rezultatom 6:4, dok je u drugom bio impresivan i „nulirao“ je rivala – 6:0. Naredni rival Kirjosu, koji se nalazi u istom delu žreba gde su Nadal i Medvedev, biće Federiko Delbonis.
Podsetimo, Kirjos je do početka ove godine bio dežurni kritičar Novaka Đokovića, a onda je bio najglasniji u davanju podrške srpskom asu kada je prolazio kroz agoniju u Melburnu.
Kirjos je čak poručio da bi rado voleo da zaigra u dublu sa Đokovićem i da će ga pozvati kada se za to bude ukazala prilika.
Takođe, Novaka Đokovića nema u Indijan Velsu jer mu je u poslednjem trenutku zabranjeno da učestvuje jer nije vakcinisan.
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Srpski derbi pripao Filipu
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Medvedev govorio o mogućnosti da Ruse proteraju iz tenisa
Bivša belgijska teniserka Žastin Enan tokom igračkih dana 2010. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
„Novak prolazi kroz težak period“ – legendarna teniserka iskreno o Đokoviću i njegovoj budućnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala