- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina: Zabrinutost Rusije u vezi sa biolaboratorijama u Ukrajini treba pažljivo razmotriti

© AP Photo / Andy WongKineska zastava
Kineska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Zabrinutost Rusije u vezi sa biolaboratorijama u Ukrajini treba pažljivo razmotriti, rekao je kineski izaslanik pri UN Džang Jun.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Sve informacije o biološkoj aktivnosti u vojne svrhe treba da privuku visok nivo pažnje međunarodne zajednice. Kina je sa zabrinutošću primila informacije koje je Rusija dostavila. Da bi se poštovala Konvencija o zabrani biološkog oružja, dužnost je svih zemalja da uzmu u obzir zabrinutost Rusije“, rekao je Jun na sastanku Saveta bezbednosti UN.
Kako je rekao, direktni pregovori Rusije i Ukrajine, uključujući i na nivou ministara spoljnih poslova, su „pozitivni koraci ka postizanju mira“, koje svetska zajednica treba da podrži.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu.
Rusija u vezi sa činjenicama o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini ne isključuje mogućnost pokretanja mehanizma konsultacija u okviru Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Komentarišući informacije o biološkim laboratorijama koje finansiraju SAD u Ukrajini, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan pozvao je Vašington da razjasni svoje aktivnosti o biološkoj militarizaciji u zemlji i inostranstvu.
Biohazard - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SVET
Otkriće o monstruoznim američkim planovima: Ovo bi moralo da preokrene svetsko javno mnenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala