- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden: Amerika će izbegavati direktan konflikt sa Rusijom

© AP Photo / Susan WalshAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će izbegavati direktan konflikt sa Rusijom, jer bi to značilo treći svetski rat, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden i dodao da Ukrajina svakoga dana dobija naoružanje iz Amerike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je naveo i da Ukrajina svakoga dana dobija nove partije naoružanja iz Amerike, kao što su protivtenkovski i protivvazduhoplovni sistemi.

„SAD su prošle godine poslale Ukrajini pomoć u sferi bezbednosti veću od milijardu dolara, uključujući protivtenkovske i protivvazduhoplovne sisteme. Nove partije naoružanja stižu svakoga dana“, rekao je Bajden.

Bajden je naveo da namerava da odmah potpiše nacrt budžeta koji je odobrio Kongres do kraja fiskalne 2022.godine, a koji uključuje paket vojne, humanitarne i ekonomske pomoći Ukrajini za rekordnih 13,6 milijardi dolara.
On je dodao i da će SAD primati izbeglice iz Ukrajine.
Američki predsednik je saopštio i da će Amerika uvesti nove sankcije Rusiji na uvoz i izvoz i dopunske sankcije protiv ruskih predstavnika. Pored toga zabraniće uvoz alkohola, brilijanata i morskih proizvoda iz Rusije. Ujedno je dekretom zabranio prodaju ili druge isporuke dolarskih novčanica u Rusiju.
On je dodao da će Sjedinjene Američke Države, zajedno sa članicama Grupe sedam (G7) i Evropskom unijom ukinuti trgovinske povlastice Rusiji.
Podsetimo, ranije su SAD zabranile uvoz nafte, gasa i uglja iz Rusije.
Zaporoška atomska centrala pod kontrolom ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Američki Kongres usvojio zakon o zabrani uvoza ruskih energenata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala