- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusko Ministarstvo odbrane: Napad na bolnicu u Marijupolju izrežirana provokacija kijevskog režima

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaStanovnici Marijupolja kod zgrade gradske uprave policije koja je stradala u požaru
Stanovnici Marijupolja kod zgrade gradske uprave policije koja je stradala u požaru - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su tvrdnje o tome da su ruske snage navodno izvršile vazdušni napad na bolnicu u Marijupolju – izrežirana provokacija kijevskog režima s ciljem podsticanja antiruske histerije među auditorijumom na Zapadu, saopštio je predstavnik Ministarstva Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Posebno ću se zadržati na informacionoj provokaciji kijevskog režima o tome da je ruska avijacija juče navodno izvela udar na bolnicu br. 3 u Marijupolju. Pre svega želim da ukažem da je Ministarstvo odbrane Rusije juče objavilo režim tišine kako bi se civili iz grada bezbedno evakuisali. Apsolutno nikakve zadatke u pogledu likvidacije ciljeva na zemlji u oblasti Marijupolja ruska avijacija nije realizovala“, rekao je Konašenkov.
Analiza izjava predstavnika kijevskog nacionalističkog režima, fotografija iz bolnice ne ostavlja nikakvu sumnju, istakao je Konašenkov.
„Navodni vazdušni napad je u potpunosti izrežirana provokacija u cilju podsticanja antiruske histerije na zapadu“, naveo je on.
Dodao je i da je ruska strana više puta naglašavala da su medicinske ustanove u Marijupolju, uključujući i bolnicu br. 3, prekinule rad još početkom februara.
„Nacionalisti su rasterali sva personal i pacijente. Zgrada bolnice je zbog dobrog taktičkog položaja pretvorena u uporište nacionalističkog bataljona ‘Azov’ “, naveo je Konašenkov.
"Fotografije sa područja bolnice potvrđuju da su pored bolnice izvedene dve izrežirane eksplozije kako bi se auditorijum na Zapadu koji ne čine profesionalci doveo u zabludu, sa ekspertima to već ne bi moglo", dodao je Konašenkov.
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Kijev je dozvolio nacionalistima da pucaju na ljude koji beže u Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala