- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Belorusija obezbedila struju za Černobiljsku nuklearku

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky  / Uđi u bazu fotografijaNuklearna elektrana Zaporožje
Nuklearna elektrana Zaporožje - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Energetski sistem u Belorusiji je obezbedio napajanje strujom Černobiljske nuklearne elektrane u Ukrajini, izjavio je zamenik ministra energetike Rusije Jevgenij Grabčak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Beloruski energetski sistem je obezbedio električnu energiju za nuklearnu elektranu u Černobilju koja je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije. Dalekovod Mozir - nuklearna elektrana Černobilj je pod naponom. Radnici u elektrani su uspostavili napon za elektranu“, napisao je Grabčak na Telegram kanalu Ministarstva energetike.

Specijalnom vojnom operacijom Oružanih snaga Rusije pod kontrolom je teritorija oko Černobiljske nuklearke, koja je konzervirana, i Zaporožske nuklearne elektrane koja je aktivna.
Kako su saopštili 9. marta u Ministarstvu odbrane Rusije, ukrajinski nacionalisti su gađali elektromrežu koja je snabdevala energijom nuklearnu elektranu Černobilj, ali su ruski eksperti preduzeli sve mere kako bi se prešlo na rezervne izvore energije bazirane na dizel-generatorima.
Zamenik ministra energetike Rusije Pavel Sorokin je primetio da je beloruska strana operativno razradila pitanje osposobljavanja nuklearne elektrane strujom od beloruskog energetskog sistema.
Zona isključenja Černobilj  - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Beloruski stručnjaci krenuli ka Černobilju kako bi osposobili snabdevanje nuklearke strujom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala