- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanija dala sulud uslov ruskom milijarderu – „nacionalizacija“ ili propast!

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Roman Abramovič, vlasnik engleskog Fudbalskog kluba Čelsi, u svetlu odmazde prema Rusima zbog dešavanja u Ukrajini, želeo je da u miru proda klub i spreči dalje posledice, ali – Britanci to nisu dozvolili.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Abramoviču su uvedene lične sankcije, zamrznuta mu je imovina u Britaniji i slavni klub je postao talac toga – iako je ruski milijarder svim silama želeo da se to ne desi.
Britanci su sankcijama „zarobili“ klub i onemogućili normalan proces prodaje, za koji je Abramovič rekao da će kao proizvod doneti novac dalje namenjen za pomoć ugroženima u sukobima u Ukrajini.
Ali, to nije dovoljno.
Čelsi je dobio žestoke zabrane, navijači neće moći da kupuju karte, nije dozvoljena prodaja dresova, zabranjeni su i transferi i procesi obnavljanja ugovora sa igračima, što dalje znači propast kluba.
Britanci su u svemu otišli i korak dalje, stavljajući Abramoviča pred svršen čin kreiranjem tragikomičnih uslova za prodaju kluba.
„Čelsi može da bude prodat ako Abramovič dozvoli britanskoj vlasti da preuzme kontrolu nad procesom prodaje“, preneo je novinar britanskog Telegrafa Met Lou.
Uz sve, navedeno je da ništa od proizvoda prodaje ne sme da bude na korist ruskom milijarderu, na šta se on već obavezao saopštenjem u kom je najavio prodaju kluba, ali za Britance reč nije dovoljna.
Čelsi će moći da isplati plate svim zaposlenima, uključujući igrače i trenersko osoblje. Biće mu dozvoljeno da plati ‘razumne’ troškove putovanja na utakmice, sve dok oni ne prelaze 20.000 funti. Takođe, podrazumeva plaćanje mečeva na domaćem terenu do 500.000 funti.
Kako bi bilo sprečeno urušavanje slavnog kluba koji je Abramovič gradio od 2003. godine, on je gotovo primoran da se odrekne svog prava, kao vlasnika, da proda klub, već mora da ovlasti Vladu Velike Britanije da to učini – i da sama bira kome će klub biti prodat.
U ovom slučaju, Britanija na „velika vrata“ vraća princip nacionalizacije imovine i ukida privatnu svojinu kao ljudsko pravo, što je nezabeležen slučaj u istoriji sporta koji nastavlja da bude oruđe za političku borbu.
Sekretarka za kulturu Nadin Doris oglasila se saopštenjem na društvenim mrežama, u kojem je navela da će vlasti učiniti sve da zaštite klub.
„Vlada je danas najavila dalje sankcije pojedincima povezanim sa ruskom Vladom. Na ovoj listi je Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi. Naš prioritet je da pozovemo na odgovornost one koji su omogućili Putinov režim. Današnje sankcije očigledno imaju direktan uticaj na Čelsi i njegove navijače. Naporno smo radili da osiguramo da klub ne bude nepotrebno oštećen ovim važnim sankcijama, dok će Abramovič, što je najvažnije, biti lišen koristi od njegovog vlasništva. Znam da ovo donosi neizvesnost, ali Vlada će raditi sa ligom i klubovima kako bi fudbal nastavio da se igra. Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica. Posvećeni smo njihovom zaštiti“, navela je Doris.
Tomas Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Navijači pokazali poštovanje Abramoviču, a Tuhel – negoduje /video/
Oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Britanci uveli sankcije, Abramovič ne može da proda Čelsi
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Imperija moćnog Rusa kojoj je Britanija posle dve decenije stala na put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala