- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci uveli sankcije, Abramovič ne može da proda Čelsi

© Sputnik / Grigoriy Sysoyev / Uđi u bazu fotografijaOligarh Roman Abramovič
Oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Vlada Velike Britanije objavila je da je uvela sankcije sedmorici ruskih biznismena, među kojima je i trenutni vlasnik Fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič. On zbog ovoga neće moći da proda londonski tim, iako je to nameravao.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Abramoviču će sva imovina biti zamrznuta, dok će biti uvedena i zabrana na transakcije sa osobama i biznisima iz Velike Britanije, putovanja i transport.
Čelsi je dobio specijalnu dozvolu da nastavi sa aktivnostima vezanim za fudbal, ali ove sankcije stavljaju tačku na Abramovičev pokušaj da proda klub, kao i još neke operacije kluba koje nisu direktno povezane sa fudbalom.
Aktuelni šampion Evrope u narednom periodu neće moći ni da prodaje ni da kupuje igrače, zabranjena je i prodaja bilo kakvih navijačkih dobara, a neće smeti ni da se prodaju karte, pa će utakmicama moći da prisustvuju samo vlasnici sezonskih ulaznica.
On je nakon što su Britanci krenuli da uvode sankcije ruskim državljanima prvo predao upravljanje klubom poverenicima, a onda i pokrenuo prodaju i nedugo zatim otpočeo pregovore.
Abramovič će londonske Plavce, kojih je vlasnik već 19 godina, moći da proda samo ukoliko dobije specijalno odobrenje od britanske vlade, a u tom slučaju najverovatnije neće moći da za prodaju dobije novac – ni direktno, ni indirektno.
Podsetimo, spekulisalo se da je Rus za Čelsi tražio oko tri milijarde funti.
Pored Abramoviča, sankcije su uvedene i Olegu Deripaski, Igoru Sečinu, Dmitriju Lebedevu, Andreju Kostinu, Alekseju Mileru i Nikolaju Tokarevu.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Iskusni stručnjak više nije mogao da ćuti – ovo je istina o Romanu Abramoviču
Tomas Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Navijači pokazali poštovanje Abramoviču, a Tuhel – negoduje /video/
Fudbaleri FK Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Britanci „znaju“ zašto je Romanov avion viđen u Turskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala