- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Tvrdnja Ukrajine da Rusija ne poštuje prekid vatre je podla laž

© Sputnik / Olivera IkodinovićKolone izbeglica iz Donbasa neprestano pristižu u Rusiju.
Kolone izbeglica iz Donbasa neprestano pristižu u Rusiju. - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Tvrdnje Kijeva da Oružane snage Rusije, navodno, ne poštuju prekid vatre u cilju formiranja humanitarnih koridora, su podla laž, saopštio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Na jučerašnje tvrdnje ukrajinskih vlasti da Oružane snage Rusije, navodno, ne poštuju prekid vatre, kao i o navodnom, blokiranju mnogih automobilskih kolona i humanitarnog tereta, mi odgovorno izjavljujemo da je to još jedna podla laž i provokacija zvaničnog Kijeva“, rekao je Mizincev.

U izveštaju Ministarstva odbrane Rusije se navodi da je Rusija bez učešća Kijeva iz opasnih zona Ukrajine evakuisala više od 187 hiljada ljudi, više od 2,6 miliona ljudi se obratilo sa molbom za evakuaciju, kao i da je Rusija u Ukrajinu dostavila 1.400 tona humanitarne pomoći.
Kako navodi Ministarstvo odbrane Rusije neonacisti su zarobili više od sedam hiljada stranih državljana iz 21 zemlje, a radikali nastavljaju da ubijaju i drže u zatočeništvu kao živi štit više od 4,5 miliona civila.
Kako je rekao Mizincev današnja operacija otvaranja humanitarnih koridora nije imala velikih rezultata i to ponovo krivicom Kijeva, koji je pritom dozvolio da se puca na ljude koji pokušaju da se evakuišu u Rusiju.
On je dodao da stanovnike i dalje niko ne informiše o postojanju humanitarnih koridora, a oni koji za njih saznaju ne mogu do njih da dođu zbog masovnog terora kijevskih vlasti.
Mizincev je podsetio da se Rusija 9. marta obratila Kijevu sa inicijativom da se 10. marta od osam sati po srednjeevropskom vremenu otvori 14 humanitarnih koridora, da se sprovede evakuacija civila i stranaca iz Kijeva, Černigova, Sume, Harkova i Marijupolja i to po dva koridora iz svakog grada prema Rusiji.
Predloženo je da se organizuje po jedan humanitarni koridor iz gradova Energodar, Volnovaha i Izjum preko teritorija koje kontrolišu kijevske vlasti.

„Lov“ na ruske novinare

Šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije je istakao da je na ruske novinare, koji otkrivaju prave detalje o humanitarnoj situaciji u zoni specijalne vojne operacije, neonacista Berjoza sproveo „totalni lov“. O tome je, prema njegovim navodima, objavljeno i u medijima.
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Kijev je dozvolio nacionalistima da pucaju na ljude koji beže u Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala