- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki novinar: Nulandova uhvaćena u laži /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLaborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona
Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Optužbe Amerike na račun Rusije, a u vezi sa informacijama da u Ukrajini postoje biolaboratorije, su lažne, izjavio je na američkoj televiziji voditelj „Foks njuza“ Taker Karlson.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je rekao novinar, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland na saslušanju u Senatu, pod zakletvom, praktično potvrdila da su ruske „dezinformacije“, za koje su danima tvrdili da su lažne i da predstavljaju teoriju zavere – zapravo istina.
„Pokušaću da se u emisiji slobodnije izrazim opisujući našu reakciju: ostali smo bez teksta“, rekao je on.
Novinar je sa skepsom komentarisao stavove Pentagona o tome da optužbe Rusije nemaju veze sa stvarnošću, dok je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, kako je rekao Karlson, je potvrdila postojanje „objekata“ u Ukrajini.

„Nulandova je rekla da čime god da se oni tamo bave u tim laboratorijama, to je opasno i zastrašujuće, da, citiram, ‘izaziva zabrinutost’ da će takozvani materijali koji se istražuju u tim laboratorijama pasti u ruke Rusiji“, naveo je novinar.

Kako je Karlson rekao, Ukrajina je „najsiromašnija zemlja u Evropi“ i teško je zamisliti da je to odgovarajuća lokacija za biomedicinska istraživanja.

„Moguće je pretpostaviti da to nije farmakološka laboratorija, i da najverovatnije, ne prave novi lek protiv leukemije“, rekao je on.

Novinar je dodao da iz njene izjave proizlazi da se tamo sprovode vojna istraživanja i radi na biološkom oružju.

„Na primer, ako vi finansirate tajne biolaboratorije u Ukrajini, ali želite da sakrijete tu činjenicu od ljudi koji to finansiraju, onda možete da lažete o tome rekavši da Rusi lažu. Možete početi dezinformacionu kampanju, izjavivši, da su to neki drugi počeli dezinformacionu kampanju. Da li vi to govorite Viktorija Nuland? Zabavno, ali nije zabavno – to je istina“, saopštio je on.

Kako je rekao Karlson, na sajtu Pentagona se nalazi izveštaj o objektima za biološka istraživanja koji su otvoreni u Ukrajini, tako da u američkom Ministarstvu odbrane stvaraju zabludu govoreći da su informacije iz Rusije nepouzdane.
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti i da SAD trenutno rade na sprečavanju njihovog pada pod kontrolu ruskih snaga.
Danas se oglasio i Pentagon koji je saopštio da nisu tačni navodi da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja.
Ministarstvo odbrane Rusije je ranije objavilo da su SAD potrošile više od 200 miliona dolara na rad biolaboratorija u Ukrajini.
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
RUSIJA
Američke biološke laboratorije nadomak ruskih granica – velika pretnja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala