- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američke biolaboratorije u Ukrajini eksperimentisale sa virusom korona slepih miševa

CC BY 2.0 / Army Medicine / Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik
Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
U biolaboratorijama koje su finansirale Sjedinjene Američke Države u Ukrajini, sprovođeni su eksperimenti sa virusima korona slepih miševa, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Kako pokazuju dokumenti, u biolaboratorijama koje su stvorene i finansirane u Ukrajini, vršeni su eksperimenti sa uzorcima korona virusa slepih miševa“, rekao je Konašenkov.
Cilj bioloških istraživanja u Ukrajini, koje finansira Pentagon, predstavlja stvaranje mehanizma za tajno širenje smrtonosnih patogena, istakao je on.
„Posebno interesovanje izazvale su detaljne informacije o realizaciji projekta SAD na teritoriji Ukrajine za proučavanje prenosa patogena divljih ptica koje migriraju između Ukrajine i Rusije i drugih susednih zemalja“, dodao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, dokumenti pokazuju da je američka strana planirala da radi 2022. godine na patogenima ptica, slepih miševa i gmizavaca u Ukrajini, uz dalji prelazak na proučavanje mogućnosti da prenose afričku svinjsku kugu i antraks.
Ruski stručnjaci iz trupa radijacione, hemijske i biološke odbrane proučili su dokumente o prenosu ljudskih biomaterijala uzetih u Ukrajini u inostranstvo po instrukcijama predstavnika SAD, naveo je portparol.
Kako kaže, Ministarstvo odbrane će uskoro objaviti još jedan paket dokumenata o tajnoj vojno-biološkoj aktivnosti Amerike na teritoriji Ukrajine i predstaviti rezultate njihovog ispitivanja.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da poseduje informacije da je na teritoriji Ukrajine funkcionisalo oko 30 laboratorija koje su ispunjavale naređenja Ministarstva odbrane SAD.
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland potvrdila je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti i da SAD trenutno rade na sprečavanju njihovog pada pod kontrolu ruskih snaga.
Danas se oglasio i Pentagon koji je saopštio da nisu tačni navodi da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja.
Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SVET
Da nije opasno bilo bi tragikomično: SAD brane biolaboratorije koje za njih „nisu postojale“
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Rusija: Podaci o prisustvu američkih biolaboratorija u Ukrajini menjaju sliku o umešanosti SAD
Ministarstvo spoljnih poslova Kine - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Kina: Ovo je vrh ledenog brega - Amerika da objavi sve o biološkim laboratorijama u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala