- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina: Ovo je vrh ledenog brega - Amerika da objavi sve o biološkim laboratorijama u Ukrajini

CC BY-SA 4.0 / Max12Max / Chinese Foreign MinistryMinistarstvo spoljnih poslova Kine
Ministarstvo spoljnih poslova Kine - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od Sjedinjenih Država da obelodane sve informacije vezane za biolaboratorije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Portparol kineskog spoljnopolitičkog resora Džao Liđijen je to izjavio nakon što je rusko Ministarstvo odbrane u nedelju saopštilo da postoje dokazi o vojno-biološkom programu koji je razvijen u Ukrajini, a finansiran je od strane SAD.
„Još jednom pozivamo američku stranu da razjasne svoju aktivnost po pitanju biološke militarizacije u zemlji i u inostranstvu“, kazao je.
Naveo je i da je ovo samo vrh ledenog brega budući da, prema saznanjima Pekinga, Amerika kontroliše 335 bioloških laboratorija u 30 zemalja sveta.

Politikom širenja NATO na Istok SAD su podstakle ukrajinsku krizu

Svojom politikom širenja NATO-a na istok Sjedinjene Američke Države su „ubacile ogromno drvo u požar ukrajinske krize“, izjavio je tokom brifinga portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine.
On je podvukao da je Kina uvek smatrala da bezbednost jedne strane ne može biti osigurana na račun bezbednosti drugih država, a regionalna bezbednost ne može biti osigurana na račun širenja vojnih blokova.
Podsetimo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza.
Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi. Krajem januara SAD i NATO uputili su Moskvi pisane odgovore na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama.
Biohazard - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SVET
Jeziva opasnost po Rusiju nije teorija zavere: Pentagon upravljao laboratorijama smrti u Ukrajini
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SVET
Šta se „kuva“ iza zidina SAD laboratorija u Ukrajini: Naredba je da Rusi to ne smeju da otkriju
Džim Džatras - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SVET
Analitičar iz Amerike: Zapad hoće da uništi Rusiju, režiraće i nove Markale /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala