- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Stiven Spilberg kritikovao izmene u dodeli Oskara

© AP Photo / Chris PizzelloStatue Oskara
Statue Oskara - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Čuveni reditelj Stiven Spilberg podelio je svoje mišljenje o odluci da se više ne emituje dodela nagrada u osam kategorija Oskara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
U februaru je objavljeno da osam od 23 nagrade, na 94. dodeli Oskara neće biti emitovano u pokušaju da se televizijski događaj pojednostavi i učini „uzbudljivijim".
Ove kategorije će biti objavljene pre početka emisije u 17 časova, i uručivanje priznanja neće biti emitovano na televiziji.
Ovaj potez je izazvao različite reakcije među ličnostima iz filmske industrije, a Stiven Spilberg se oglasio i rekao da se „ne slaže sa odlukom koju su doneli organizatori ".
„Čvrsto verujem da je naš posao - posao koji zahteva najveći nivo saradnje na svetu. Svi zajedno snimamo filmove, postajemo porodica u kojoj je jedan zanat neophodan kao i drugi. Osećam da na dodeli Oskara ne treba da bude onih iznad crte, i onih - ispod crte. Svi smo na istoj liniji u poslu i dajemo najbolje što možemo kako bismo ispričali najbolje priče. To za mene znači da nam je svima mesto - na istoj lokaciji i u istom vremenu", rekao je Spilberg.
Osam kategorija, čija dodela ove godine neće biti emitovana na televiziji su kratki dokumentarni film, montaža, šminka i frizura, originalna muzika, dizajn produkcije, kratki animirani film, kratki film - uživo i zvuk, prenosi RTS.
Spilbergova „Priča sa zapadne strane“ nominovana je u kategorijama za dizajn produkcije, kinematografije, kostima i zvuka, kao i za najbolji film i režiju.
Dodela Oskara zakazana je za nedelju, 27. marta.
Reditelj Stiven Spilberg - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
KULTURA
Linč i Spilberg: Neočekivana saradnja na zalasku dve briljantne karijere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala