- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šon Pen traži od Poljske avione za Zelenskog

Šon Pen - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Američki glumac Šon Pen, koji se sastao spredsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, zatražio je da poljski borbeni avioni budu poslati u Ukrajinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Upravo sam razgovarao sa šefom kabineta predsednika Zelenskog, Andrijem Jermakom. Zbog zastoja u birokratskom lancu između naše Bele kuće i poljske vlade hitno potrebni avioni još nisu isporučeni Ukrajini", napisao je glumac na Tviteru.
Pen je svojoj publikaciji priložio fotografiju na kojoj komunicira sa Jermakom putem video linka.
Šon Pen je bio u Ukrajini na snimanju dokumentarnog filma. Krajem februara, glumac se tamo sastao sa Vladimirom Zelenskim, tokom ruske vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Nekoliko dana kasnije, glumac je na Tviteru objavio da napušta Ukrajinu i da mora da pešači „miljama” do poljske granice.
Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Poljske saopštilo da ne može samostalno da prebaci borbene avione u Ukrajinu i ponudilo je da prebaci svoje lovce MiG-29 američkoj vladi u vazduhoplovnu bazu Ramštajn.
Potparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi rekao je da NATO ne smatra „predlog Poljske razumnim“, te daizgledi za slanje borbenih aviona iz američkih i NATO baza u Nemačkoj „pokreću ozbiljnu zabrinutost za celu alijansu“.
I američki državni sekretar Entoni Blinken je rekao da SAD ne razumeju zašto Poljska želi da pošalje MiG-29 Ukrajini tako što će ih prebaciti u SAD.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da će Ruska Federacija odluku o uvođenju zone zabrane letova iznad Ukrajine smatrati učešćem u oružanom sukobu.
Prema njegovim rečima, to se odnosi na „svaku državu sa čije teritorije postoje pretnje ruskim vojnicima.
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
RUSIJA
Blinken: Poljski „migovi“ ne mogu da idu u Ukrajinu preko SAD i NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala