Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Položen kamen-temeljac za fabriku kod Šida, investicija vredna 24 miliona dolara

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
U Adaševcima kod Šida, mađarska kompanija UBM počinje danas izgradnju fabrike stočne hrane, investicije vredne više od 24 miliona evra, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto doputovao je jutros u Beograd, kako bi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao obeležavanju početka izgradnje fabrike UBM grupacije iz Mađarske.
Investicija će se odvijati u razvojnom parku od 20 hektara industrijskog parka opštine Šid – Adaševci, koji ima povoljan geografski položaj za snabdevanje tržišta visokokvalitetnim krmnim smešama i prehrambenim dodacima za životinje.
Najsavremenije, automatizovano postrojenje za mešanje sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 200.000 tona i 30 tona na sat moći će da zadovolji potražnju za krmnim smešama bez GMO, u rinfuzi i u vrećama, za sve tri životinjske vrste.
Investicioni program podržava Vlada Mađarske u iznosu od 6,3 miliona evra, dok Vlada Srbije obezbeđuje 2,5 miliona evra.
Investiciju će izvršiti UBM Fid d.o.o sa sedištem u Beogradu.
UBM grupa je na mađarskom tržištu vodeća kompanija za proizvodnju stočne hrane, koja je u potpunom mađarskom vlasništvu. Bavi se proizvodnjom i distribucijom stočne hrane, kao i trgovinom sirovina za proizvodnju iste.
Američki vojnici na vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SVET
Sijarto: Amerika želi da rasporedi svoje trupe u Mađarsku
Ministri spoljnih poslova Mađarske i Rusije, Peter Sijarto i  Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2021
RUSIJA
Peter Sijarto odlikovan ruskim Ordenom prijateljstva /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala