- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Majstor kakav se ne rađa često – ceo svet se klanja poljskoj mašini! /video/

© AP Photo / Matthias SchraderRobert Levandovski
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Poljski napadač Robert Levandovski ispisao je istoriju i još jednom potvrdio svoju veličinu het-trikom protiv Salcburga u Ligi šampiona. Hvalospevi stižu sa svih strana, ali pogoci govore sami za sebe.
Levandovski je potvrdio prolazak Bajern Minhena u četvrtfinale Lige šampiona već posle 23 minuta, pošto je postigao najraniji het-trik u istoriji elitnog klupskog takmičenja, čime je prestigao Marka Simonea iz Milana koji je to uradio za 24 minuta protiv Rozenborga 1996. godine.
Poljak je time prešao cifru od 40 golova u sezoni neverovatnu sedmu godinu zaredom, dok je dvocifren učinak u Ligi šampiona zabeležio treći put u karijeri (2013. deset golova, 2020 petnaest, 2022 dvanaest zasad).
Ujedno je i prestigao legendarnog asa Bavaraca Gerda Milera sa 68 golova u evropskim takmičenjima (na 77 mečeva). Rekord Nemca iznosio je 66 golova, na 74 utakmice.
„Danas je bio na nekom višem nivou“, prokomentarisao je utakmicu štoper Salcburga Rasmus Kristensen.
Levandovski je prva dva gola postigao iz dva jedanaesterca, ali se za oba sam izborio, pa zatim i preuzeo odgovornost.
Mladi golman Salcburga Filip Kon je bio jedan od onih koji su najteže podneli poraz, s obzirom da je primio ne samo tri gola od poljskog napadača, već je ukupno sedam puta vadio loptu iz svoje mreže.
„Levandovski je lisica. Ne šutira svima isto. Prvi put se zaleteo, drugi put malo zastao i pokušao da me odmeri“, izjavio je Kon.
I trener Bajerna, neretko nedorečeni Julijan Nagelsman, nije mogao da sakrije reči hvale za svog napadača.
„Levandovski je svestan svoje uloge vođe. Neverovatna utakmica sa njegove strane. Bio je ključan za nas danas, bilo je dosta sjajnih asistencija i utrčavanja, a on je bio i u lozi trenera govoreći ostalima gde da se pozicioniraju. Sjajna utakmica za njega“, rekao je Nagelsman.
Ovakva utakmica iskusnog 33-godišnjeg golgetera potegla je priču i o produžetku saradnje sa ekipom iz Minhena do koje još nije došlo.
Njegov ugovor ističe leta 2023. i Bajern već mora da razmišlja o tome šta će raditi. Trenutna politika kluba je da se sa igračima starijim od 31 godine ne potpisuju ugovori duži od jedne godine, ali je to nešto što bi igrač kalibra Roberta Levandovskog s pravom mogao da odbije.
„Bajern mora da uradi sve što je moguće da bi ostao jedan od najboljih timova u Evropi. Jedan čovek je posebno bitan da bi se to postiglo. Taj čovek je Robert Levandovski“, nedavno je rekao čuveni Lotar Mateus.
Levandovski, inače, nije samo postigao najraniji het-trik, oborio silne rekorde i doneo pobedu svojoj ekipi, već je u završnici utakmice zabeležio i asistenciju.
To je bilo dodavanje Liroju Saneu za sedmi gol svoje ekipe protiv nesrećnih Austrijanaca. I, pritom, ne bilo kakvo dodavanje...
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Mitrovićev šou i u Velsu! /video/
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Iskusni stručnjak više nije mogao da ćuti – ovo je istina o Romanu Abramoviču
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
FIFA „poslala“ Poljsku u finale – iako je žalba Rusije još na stolu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala