- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FIFA „poslala“ Poljsku u finale – iako je žalba Rusije još na stolu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri Rusije
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Svetska fudbalska federacija (FIFA) donela je odluku da direktno pošalje Poljsku u finale baraža za plasman u Svetsko prvenstvo i da definitivno otkaže duel polufinala između Poljske i Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ranije su FIFA i UEFA u zajedničkoj odluci suspendovale ruske timove i ruske reprezentacije iz svojih takmičenja, s obrazloženjem „situacija u Ukrajini“.
S tim u vezi, FIFA je donela odluku da otkaže utakmicu Rusije i Poljske zakazanu za 24. mart u okviru polufinala baraža.
Takvom odlukom, Poljska ide direktno u finale gde će se sastati sa boljim iz duela Švedske i Češke, a pobednik tog duela ide na Svetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.
„Prateći odluku donetu 28. februara 2022. godine, Organizacioni odbor FIFA je odlučio da Poljska direktno ide u finale baraža koje je zakazano za 29. mart“, navedeno je u saopštenju.
Takva odluka je doneta uprkos tome što Sud za sportsku arbitražu još nije doneo odluku po žalbi Fudbalskog saveza Rusije na suspenziju klubova i reprezentacija.
„Moramo da sačekamo odluku o žalbi. Prema pravilniku Suda, odluka FIFA ostaje na snazi dok žalba ne bude razmatrana. Konačna odluka će biti doneta tek posle uviđanja svih faktora i argumenata drugih fudbalskih organizacija“, navela je sportska advokatica Ana Anceliovič.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala