- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban: Nema ni govora da se pridružimo američkim sankcijama na uvoz gasa i nafte iz Rusije

© Sputnik / Lola Đorđevićfoto
foto - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Mađarskoj su i dalje potrebni ruski gas i nafta i neće se pridružiti SAD koje su uvele sankcije na uvoz tih proizvoda, poručio je premijer Mađarske Viktor Orban.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je rekao, o stavu Mađarske obavešten je i Brisel.
„Stavio sam do znanja da ne možemo da sledimo primer SAD. Oni su juče uveli sankcije na te proizvode, a to će biti breme koje premašuje snage Mađarske, stoga ne može biti ni govora o tome da se pridružimo tim sankcijama“, rekao je mađarski premijer u video-obraćanju.
Prema njegovim rečima, ove nedelje u čitavoj Evropi su se odvijali „ozbiljni diplomatski napori“ - o ovom pitanju je u utorak razgovarao sa britanskim premijerom i kolegama iz Višegradske grupe, a potom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i liderima Slovačke, Španije i Irske.
Konsultacije su prethodile Samitu EU koji se održava sutra u Francuskoj.
On je predočio da sankcije uvedene Rusiji već stvaraju ozbiljne posledice koje mogu postati strašne ako se prošire na uvoz ruske nafte i gasa.
Mađarska bi bila posebno pogođena jer se 85 odsto gasa i 64 odsto nafte koja se troši u zemlji uvozi iz Rusije, a oko 85 odsto mađarskih domaćinstava koristi gas kao primarni izvor energije, upozorio je Orban.
Predsendik Rusije Vladimir Putin i premijer Mađarske Viktor Orban tokom sastanka u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SVET
Na ivici noža: Mađarska pod snažnim Zapadnim pritiskom ali ne zatvara vrata Rusiji
Peter Sijarto u Adaševcima kod Šida na otvaranju fabrike UBM - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SRBIJA
Sijarto: Ne želimo da prihvatimo odluke Evrope koje će plaćati naši građani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala