- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je izbegao Nadala i Medvedeva, ali čeka odobrenje Amerikanaca!

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković na treningu u Dubaiju
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković dobio je potencijalne protivnike za Masters u Indijan Velsu, ali i dalje nije sigurno da će učestvovati na turniru, pošto čeka odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Ukoliko dobije odobrenje, sa Danilom Medvedevim i Rafaelom Nadalom neće moći da se sastane pre finala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Đoković je bio prijavljen za Indijan Vels, iako je prethodno rekao da najverovatnije neće moći da uđe u SAD jer nije vakcinisan.
Međutim, on je ostao u žrebu za Masters u Kaliforniji i dobio protivnika i potencijalni put ka tituli, ali i dalje nije sigurno da će se takmičiti.
„Đoković je prijavljen i zbog toga je u žrebu. Trenutno smo na vezi sa njegovim timom. Ipak, i dalje nije odlučeno da li će učestvovati na turniru, pošto čeka dozvolu CDC-ja za ulazak u zemlju. Kada budemo znali više, obavestićemo vas“, navedeno je iz Indijan Velsa.
Novak Đoković na turnir ulazi kao drugi nosilac, u prvoj rundi je slobodan, a u drugoj ga očekuje duel sa boljim iz okršaja Tompson – Gofan.
Duel sa Endijem Marijem je moguć u trećem kolu, ukoliko Britanac savlada kvalifikanta i Aleksandra Bublika.
Novakov projektovani rival u četvrtom kolu je Izner/Švarcman, a u četvrtfinalu Rubljov/Tijafo/Karacev/Hurkač.
U polufinalu bi mogao da se sastane sa Sašom Zverevim, a u tom delu žreba su još Beretini, Čilić, Ože-Alijasim, Karenjo Busta, Fric, De Minor...
Na drugoj strani žreba su i Nadal i Medvedev.
Što se ostalih srpskih igrača tiče, Filip Krajinović i Dušan Lajović se sastaju u prvom kolu, a pobednik ide na Gaela Monfisa.
Miomir Kecmanović igra protiv trenutno nepoznatog kvalifikanta, a ukoliko njega pobedi sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem.
Laslo Đere se sastaje sa korejskim igračem Sunvuom Kvonom, a pobednik ide na Italijana Janika Sinera, desetog nosioca.
Danil Medvedev, trenutno prvi teniser planete, u prvom kolu je slobodan, a u drugom igra ili protiv Popirina ili protiv kvalifikanta.
Projekcije dalje kažu: U trećem kolu je moguć duel sa Krajinovićem ili Lajovićem, ili Monfisom. Projektovano četvrto kolo mu je Alkaras/Bautista Agut. U četvrtfinalu ga najverovatnije čeka Cicipas, a u polufinalu Nadal.
Rafael Nadal, šampion nedavno završenog Australijan opena, u prvom kolu je slobodan, a u drugom igra protiv nekog od kvalifikanata.
U trećem su mu projektovani Evans ili Kveri, u četvrtom Opelka ili Šapovalov, u četvrtfinalu Rud ili Siner, u polufinalu Medvedev ili Cicipas, a u finalu Đoković, uz mogućnost da tu dođu Zverev, Rubljov ili neko drugi.
Aleksandar Zverev, koji je nedavno diskvalifikovan sa turnira u Akapulku, slobodan je u prvom kolu, a onda ide na Dimitrova ili Pola.
U trećem kolu ga čeka De Minor, a zatim Fric ili Karenjo Busta u četvrtom. Projektovan protivnik u četvrtfinalu mu je Mateo Beretini, a u polufinalu – Đoković.
Ceo žreb ćete moći da pogledate OVDE kada bude dostupan.
Novak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
„Gde god da odem, svi hoće da se pridružim gaženju“: Čuveni Australijanac o Đokovićevom tretmanu
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Đokoviću se ponovila istorija, ali – ovo nije 2017. godina
Patrik Muratoglu, levo, gleda meč Serene Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Muratoglu o Đokoviću: Mogao je da vara i da to niko nikada ne sazna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala