- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski vojnici koji odu u Ukrajinu biće kažnjeni

© Sputnik / Mihajil Fomičjov / Uđi u bazu fotografijaBritanska vojska
Britanska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Pripadnicima britanskog Ministarstva odbrane zabranjeno je da putuju u Ukrajinu, a kršenje te zabrane biće kažnjeno, saopštilo je to ministarstvo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Svim pripadnicima zabranjeno je da putuju u Ukrajinu do daljeg obaveštenja, bilo da su na odmoru ili ne. Pripadnici ministarstva koji otputuju u Ukrajinu snosiće disciplinske i administrativne konsekvence“, saopštilo je britansko ministarstvo odbrane.
Upozorenje je objavljeno posle napisa u britanskim medijima da su pojedini pripadnici britanske vojske otputovali u Poljsku, sa namerom da pređu u Ukrajinu, prenosi Sputnjik internešnel.
Ministar transporta Grant Šaps dodao je da će svaki britanski vojnik koji se ogluši o zabranu biti izveden pred vojni sud, jer bi takva njihova akcija bila „opasna situacija“.
„Postoji velika razlika u tome kada Britanija šalje vojsku negde i kada pojedinci krše propise i odlaze negde. Želimo da osiguramo da pomoć koju pružamo bude zvanična, kao što je slanje oružja Ukrajini tokom konflikta ili ranija obuka 22.000 ukrajinskih vojnika“, rekao je Šaps za Aj-ti-vi.
Ministar odbrane Ben Volas prethodno je pozvao Britance da ne putuju u Ukrajinu kako bi se uključili u borbe jer „ne želi da vidi Britance koji ginu, kao što ne želi da vidi ni Ukrajince“. On je to izjavio pošto je ministarka spoljnih poslova Liz Tras ranije rekla da bi podržala Britance koji odu da se bore na ukrajinskoj strani.
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SVET
Velika Britanija: Mi smo vrlo, vrlo velikodušni ali – ne otvaramo granice za Ukrajince
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala